Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju: Obnovit će se cesta prema Crkvi sv. Lovre u Crkvarima

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, za provedbu intervencije – Potpora javnoj infrastrukturi u ruralnim područjima iz Strateškog plana Zajedničke poljoprivredne politike Republike Hrvatske 2023. – 2027., Gradu Orahovici kao prijavitelju, pozitivno je ocijenila projekt “Rekonstrukcija nerazvrstane ceste – cesta prema Crkvi sv. Lovre”.

Realizacijom projekta rekonstruirat će se cesta u dužini 467 metzara, izgraditi javna rasvjeta i nogostup duž cijele ceste. Ukupna vrijednost projekta je 369.709,48 eura, a intenzitet javne potpore iznosi do 90 posto od ukupnih prihvatljivih troškova projekta, odnosno 332.738,53 eura. Ostatak, odnosno, 36.970,95 eura, bit će sredstva Grada Orahovice.

– Nastavljamo i dalje vrijedno raditi i pratiti natječaje za bespovratna EU sredstva te prijavljivati projekte kako bi bespovratnim sredstvima napravili što više projekata, za dobrobit svih naših sugrađana, uz što manje sufinanciranje vlastitim sredstvima – naglasio je gradonačelnik Orahovice Saša Rister.

(vpz.hr, Grad Orahovica, Foto/Ilustracija: K. Toplak)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content