STOP DIVLJIM DEPONIJIMA Grad Virovitica kreće u projekt izgradnje reciklažnog dvorišta za građevinski otpad

U cilju smanjenja nastajanja divljih odlagališta, Grad Virovitica krenut će u projekt izgradnje reciklažnog dvorišta za građevinski otpad. Lokacija, kako i sljedeći koraci, dogovarani su na sastanku kojem su nazočili gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin i njegov zamjenik Damir Marenić sa suradnicima, ravnateljica Razvojne agencije VTA Tihana Harmund te direktor tvrtke Flora VTC Željko Iharoš sa suradnicima.

Dogovoreno je da će reciklažno dvorište, odnosno deponij za građevinski otpad nalaziti na sjeveroistočnom dijelu postojećeg odlagališta, do zapadne obilaznice grada Virovitice.

Kako bi se omogućilo da se otpadni građevinski materijal koji će završiti na deponiju ponovno upotrijebi, tvrtka Flora VTC nabavit će drobilicu. Time će se omogućiti njegova oporaba te ponovna upotreba u građevinskoj, komunalnoj ili krajobraznoj djelatnosti, primjerice, za nasipavanje poljskih puteva.

– S obzirom na to da smo odredili lokaciju, krenut ćemo u ishođenje potrebnih dozvola za takvo postrojenje te nabavu potrebne opreme i očekujemo da ćemo u tijeku ove godine krenuti s izgradnjom. Svim tvrtkama koje se bave građevinarstvom bit će obveza odlaganje takvog otpada na deponiju kako on više ne bi završavao na poljskim putevima i parcelama, rekao je gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin dodavši da su na sastanku dogovarani i načini kontrole kako bi se vidjelo gdje je zapravo taj otpad završio.

Važno je naglasiti da će pri tehničkom pregledu građevina investitori odgovarajućom dokumentacijom morati dokazati da je otpad propisno zbrinut. (virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content