SRETAN DAN OČEVA Kako je biti tata rekli su nam naši “tate mate”

Današnji je dan poseban za sve očeve u Hrvatskoj pa tako i naše na ICV-u. Imamo ih četvero i svaki je poseban na svoj način. Krenut ćemo s najiskusnijim tatom ICV-a , našim Brunom koji je već gotovo odradio svoj “posao”. Njegov sin Tin je odrastao i svoj čovjek, a naravno za to je velikim djelom zaslužan njegov tata. Iako se danas više važnosti daje Majčinom danu ne smijemo zaboraviti na tate koji su jednako važni. No, naš Bruno kaže da mu ne smeta što se više pažnje pridaju upravo tom danu, kao i Danu žena jer majke su ipak one koje to zaista zaslužuju, a njemu kao ocu ne treba poseban dan jer ako se voli voli se svaki dan.

S druge strane tu je novopečeni otac Matija, koji se jako dobro snašao u ulozi oca. Mali Luka na svijet je došao prije sedam mjeseci, a tata Matija je najponosniji tata kojeg znamo. Otkad je Luka došao na svijet sve je postalo zanimljivije, kaže nam Matija, više nije prazna kuća, a biti tata ga posebno ispunjuje. Ni on se ne buni što je Majčin dan popularniji od Dana očeva jer majke ipak podnesu najveći teret, od samog rođenja, a onda i dok je beba. Tako je s malim Lukom najviše mama, ali kad tata dođe s posla na licu njegovog miljenika poseban se osmijeh razvuče, a onda slijedi vrijeme samo za tatu i sina.

No, kako spojiti poslovne obaveze i očinstvo zna naš Tomislav. On ima dva sina, Tony ima osam, a Tino pet godina i, kako kaže njihov tata, svakodnevno zahtijevaju pažnju i druženje sa svojim tatom. To nije lako uskladiti, ali naš Tomo uspijeva i gotovo svaki dan se igra sa svojim sinovima, vodi ih kuda žele i uživa u ulozi oca od trenutka kada je saznao da će postati tata. Poseban je to osjećaj, kaže, osobito kada to malo stvorenje prvi puta primiš u naručje. Treba iskoristiti sve vrijeme koje ti se pruža jer, kaže, od prvog hranjenja i mijenjanja pelene brzo dođe do njihovog odrastanja. Također, tata Tomo priznaje da mama najviše vremena provede s njima i da zaslužuje posebnu pažnju koju i dobiva za Majčin dan, ali drago mu je što i očevi imaju svoj dan.

Za kraj nam ostaje tata Robert, jedini koji se od tata ICV-a može pohvaliti s kćerkom. On kaže da je biti tata najljepši osjećaj u životu i svakome poručuje da postane tata jer to je nešto posebno. Imati dijete i brigu oko njega je nešto što ga ispunjava i što mu je postao smisao života. No, i ovaj tata ima puno poslovnih obaveza, ali sve svoje slobodno vrijeme nastoji provesti sa devetogodišnjom kćerkom Margaretom. A kada nije s njom često ju spominje jer mu je stalno u mislima, a briga o njoj mu je, kaže, najveća, ali i najljepša. Iako Margareta još nije čestitala svom tati Dan očeva, a sigurni smo da hoće, ovaj dan dobiva sve više na važnosti, a to je drago i tati Robertu jer lijepo je da i očevi dobiju svoju pažnju i dan kada će im se djeca zahvaliti za svu ljubav i pažnju koju im pružaju. (www.icv.hr, žđl)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content