ZBOR GRAĐANA MILANOVAC Ove godine naselje očekuje energetska obnova škole i Mjesnog doma

Nakon Jasenaša, gradonačelnik Ivica Kirin sa suradnicima održao je u ponedjeljak sastanak s građanima i u prigradskom naselju Milanovac. Kao i svake godine, na sastanku su mještani virovitičkom gradonačelniku, gradskim pročelnicima i direktorima gradskih tvrtki mogli iznijeti probleme, ali i potrebe na području ovog Mjesnog odbora.

Zbor građana otvorio je predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Marijo Lukačević koji je govorio o aktivnostima Vijeća tijekom godine, ali i projektima na kojima se trenutno radi.

Jedan od najznačajnijih trenutno je rekonstrukcija Ulice sv. Križa koja se sufinancira sredstvima Ministarstva poljoprivrede. Projekt je to u sklopu kojeg se potpuno uređuje navedena ulica, a radovi obuhvaćaju rekonstrukciju kolnika, izgradnju pješačkih i biciklističkih staza, izvedbu oborinske kanalizacije, rekonstrukciju EKI mreže kojom se spaja naselje Milanovac s naseljem Rezovac.

IMG 1530 Custom
foto: M. Bašić

Osim toga, asfaltirana je presvlaka na početnom dijelu Ulice 30. svibnja – 2. odvojak, a pokrenuta je i dokumentacija za sanaciju nerazvrstane ceste u Ulici sv. Trojstva.

Gradonačelnik Kirin najavio je ovom prilikom građanima značajne projekte i za naredni period, kako u samom središtu grada, tako i u ovom prigradskom naselju.

Naime, Milanovac uskoro očekuju radovi na energetskoj obnovi Područne škole te Mjesnog doma. Osim toga, mališani u ovom naselju dobit će nova, moderna igrala koja će zamijeniti stara, već dotrajala na postojećem igralištu. Na površini će biti postavljene gumene podloge s ornamentima, a od igrala tamo će se nalaziti panel za igru, ljuljačke, viseći vrtuljak, klackalice, njihalice…

IMG 1533 Custom
foto: M. Bašić

Ovom prilikom gradonačelnik je najavio za ovu godinu i rješavanje problematičnog raskrižja kod trgovine u Milanovcu gdje će se izgraditi kružni tok.

Sljedeći na rasporedu je zbor građana u Rezovačkim Krčevinama, a održat će se u utorak, 26. ožujka s početkom u 19 sati.

(virovitica.hr)

[g-gallery gid=”516759″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content