HVIDRA VIROVITICA Šest učenika koji su naslikali najbolje slike nagrađeni prijenosnim računalima

U Centru kulture u Virovitici danas (četvrtak) je Hvidra Virovitica održala redovnu izvještajnu skupštinu. Rezime dosadašnjih aktivnosti ove vrlo aktivne udruge, kao i plan rada za iduće razdoblje podnio je predsjednik udruge Mirko Poljanac, koji je tom prigodom više puta stavio naglasak na pojačane aktivnosti udruge vezano za uključivanje mlađe generacije, posebice djece u rad braniteljskih udruga, a da bi se to moglo ostvariti udruga Hvidra će i dalje nuditi razne sadržaje.

IMG 3563 Medium

– Sve aktivnosti koje radimo, uz obilježavanje važnih datuma iz Domovinskog rata bit će znatno povećane upravo suradnjom naše udruge s prosvjetnim ustanovama, posebice onih za djecu mlađe dobi – napomenuo je Poljanac.

DJEČJI FESTIVAL DOMOLJUBNE PJESME

– Držim da je do sada premalo pozornosti bilo posvećeno onima koji trebaju učiti noviju hrvatsku povijest, a ne da budu izloženi iskrivljenim činjenicama o Domovinskom ratu koje na žalost danas pišu i govore mnogi mediji. Domoljublje je važna stvar za opstanak ove države, a ako namjeravamo probuditi to domoljublje, onda se za to svi trebamo potruditi, a posebice se to odnosi na Udruge iz Domovinskog rata, čiji članovi itekako mogu o tome govoriti, kao izravni svjedoci stradanja i borbe za hrvatsku slobodu. S tim ciljem od ove godine u Virovitici bi pokrenuli i Dječji festival domoljubne pjesme u kojem bi sudjelovala djeca od vrtićke skupine do 8. razreda osnovne škole. S ovim projektom išli smo prema Ministarstvu hrvatskih branitelja, očekujemo da nas iz financiraju u punom iznosu, a o pojedinostima će više riječi biti kasnije – otkrio nam je predsjednik Hvidre Virovitica Mirko Poljanac.

IMG 3550 Medium

Uz zamjenicu gradonačelnika Virovitice Vlastu Honjek Golinac na svečanoj je skupštini nazočio i predsjednik Hvidre RH i Saborskog odbora za ratne veterane, saborski zastupnik Josip Đakić koji je također izdvojio neke programe iz rada Hvidre RH.

ISTINA O DOMOVINSKOM RATU NEOPHODNA ZA JAČANJE DOMOLJUBNE SVIJESTI

-Imamo projekte i programe u kojima je i kulturni sadržaj a u to su uključeni i branitelji – likovni umjetnici koji već više godina izrađuju umjetnička djela, a ukupan prihod s izložbi namijenjen je humanitarnim aktivnostima kojih u svim segmentima društva, pa i braniteljskim udrugama danas treba biti što više. Mislim da će uključivanje u civilne strukture, prezentacija stradanja u Domovinskom ratu i domoljubna svijest kod djece sigurno doprinijeti tome da istina o Domovinskom ratu bude prisutna kod naše djece kao i kod ostalih građana u Hrvatskoj – rekao je Đakić.

IMG 3574 Medium

Prošle godine Hvidra je u suradnji s osnovnim školama iz Virovitice, Gornjeg Bazja, Špišić Bukovice, Gradine, Suhopolja i Pitomače organizirala natječaj za literarne radove, a ove je godine s tim školama organiziran natječaj za likovne radove na temu Domovinskog rata. Najuspješniji su bili učenici slikari Katarina Dinić OŠ Gradina, Nikolina Belobrk OŠ I. G. Kovačića Gornje Bazje, Patricia Ivanković iz OŠ Augusta Cesarca Špišić Bukovica, Rene Lukačević iz OŠ Suhopolje, Robert Gabarić iz OŠ Petra Preradovića Pitomača i Gizela Lukša iz OŠ Vladimira Nazora iz Virovitice.

IMG 5595

Ova svečanost koja je potkrijepljena muziciranjem učenika i profesora Glazbene škole Jana Vlašimskog iz Virovitice i na kojoj su osim članova udruge i drugih građana Virovitice, nazočili mnogi predstavnici drugih udruga proisteklih iz Domovinskog rata Virovitičko-podravske županije, započela je odavanjem počasti poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu, na spomen obilježju na Gradskom groblju u Virovitici. (www.icv.hr, bs, Foto: B. Sokele, M. Bašić)

[g-gallery gid=”527700″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content