Katolička klasična gimnazija s pravom javnosti u Virovitici obilježila svoj Dan škole

Katolička klasična gimnazija s pravom javnosti u Virovitici obilježila je jučer (petak) svoj dan škole te njezina zaštitnika bl. Ivana Merza u Kazalištu Virovitica.

Programu, koji su vodili učenici škole Lucija Volenik i Viktor Brlas, prisustvovali su učenici, roditelji i gosti među kojima su bili i biskupov izaslanik i ravnatelj Požeškog kolegija Želimir Žuljević, gradonačelnik grada Virovitice Ivica Kirin, pročelnica za obrazovanje, kulturu i sport Virovitičko-podravske županije Vesna Šerepac, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Virovitice Alen Bjelica te ravnatelji katoličkih, osnovnih i srednjih škola.

– Učenici su zajedno sa svojim profesorima mentorima pripremili program u kojem će prikazati sve ono što su radili tijekom godine i koje su nove sposobnosti stekli – objasnio je ravnatelj Mario Voronjecki.

IMG 6127 Custom

Program je otvorio zbor Katoličke klasične gimnazije pod vodstvom velečasnog Maria Večerića s himnom posvećenom svom zaštitniku bl. Ivanu Merzu. Osim zbora, u glazbenom dijelu sudjelovali su maturanti Ivana Mikec, koja je na klarinetu izvela Bachovu Etidu br. 11, Lara Ljulj koja je na klaviru odsvirala Scherzo Jurice Hrenića te Paul Grubić koji je izveo Les folies d espagne Fernanda Sora na gitari.

Za dramski dio pobrinule su se učenice Katoličke klasične gimnazije sa svojim pripremljenim monolozima i scenskom igrom. Laura Kolesarić, učenica 4. razreda, izvela je monolog Charlotte Bronte iz Jane Eyre, Ella Štajner iz 1. razreda predstavila se gostima sa monologom iz Tramvaja zvanog čežnja Tennesseeja Williamsa te su Ana Lanšćak iz 3. razreda i Iva Slavić iz 4. razreda nasmijale publiku scenom iz Crne udovice Ratka Bjelčića. Iva Slavić je također pročitala literarni rad učenice Petre Boljevčan Potopljena krila koji je predložen za državnu razinu Lidrana.

IMG 6150 Custom

Podijeljene su i jubilarne nagrade zaposlenicima, nastavniku Vinku Oršuliću te Zdenki Kostelac. Ravnatelj Mario Voronjecki je uručio nagrade županijskim prvacima – iz matematike učeniku 2. razreda Mislavu Korotaju, iz povijesti učeniku 1. razreda Davidu Dujaku te iz grčkog i latinskog jezika i povijesti Mihaelu Grgureviću iz 3. razreda, koji su dokazali kako učenje zaista ne mora biti mučenje. Male znakove pažnje u znak zahvale za svoj rad i uspjeh su dobili i profesori mentori, nastavnica matematike Vedrana Prpić-Tuk, nastavnik povijesti i geografije Hrvoje Drvenkar i nastavnik grčkog jezika Alojzije Groš.
Okupljenima se obratio i ravnatelj Požeškog kolegija Želimir Žuljević koji je mladima poručio da žive prema zapovijedi koju je po svome sinu Isusu Kristu dao Bog a to je da ljube jedni druge i poželio da im je svaki dan prožet upravo tom ljubavlju. Također je zahvalio ravnatelju za sve što čini za školu.

Proslava se nakon službenog programa nastavila na svečanom domjenku u prostorijama škole gdje se mogla pogledati izložba fotografija učenica fotoskupine Katoličke klasične gimnazije.

(www.icv.hr, ea, foto: E. Aragović)

[g-gallery gid=”528044″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content