Dok stotine tisuća Hrvata hrli u inozemna skijališta, nedaleko Slatine krije se dragulj, skijalište Tominac

Iznenadne niske temperature i novih tridesetak centimetara snijega, omogućili su ljubiteljima zimskih radosti da dođu na svoje na slatinskom skijalištu Tominac.

Udaljeno manje od tri kilometra od središta grada, ono je gotovo idealno mjesto za rekreativne skijaše i daskaše, ali i najmlađi sa saonicama uživaju u spuštanju oko 300 metara dugom strminom. Skijaška staza Tominac nalazi se na rubnom jugozapadnom dijelu grada, a zaklonjenost šumom i okrenutost prema sjeveru, omogućuje da se na njoj snijeg zadržava dulje nego na okolnim brežuljcima. Upravo zato u sezoni s dovoljno snijega skijaši mogu uživati i više od mjesec dana, a nadaju se da će upravo tako biti i ove godine.

Za ljubitelje zimskih sportova skijalište je otvoreno svakodnevno od 10 do 16 sati, a u tom vremenu radi i vučnica. Dnevna karta za građane stoji 20, za djecu 10 kuna, a poludnevna karta za prva ili posljednja tri sata korištenja skijališta i vučnice, upola je jeftinija. Članovima Skijaškog kluba Slatina ulaznica je uključena u godišnju klupsku članarinu koja iznosi 100 kuna.

Prema riječima predsjednika kluba Dragutina Zvera, cijena ulaznica smanjena je (prošle godine bila je 30 kuna za odrasle i 20 kuna za djecu), jer ljudi jednostavno nemaju novca pa bi visoke cijene mnogima koji nemaju mogućnost odlaska na skijanje u inozemstvo uskratile i u njihovoj sredini uživanje u bavljenju zimskom rekreacijom.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA ------ zadnja 3 st colorNa skijalištu smo jučer prije podne zatekli slatinske rekreativce različita uzrasta s punom zimskom opremom (od skija i dasaka do sanjki svih vrsta i vreća napunjenih slamom), ali njih je radnim danima uvijek više u popodnevnim satima. Bili su na skijalištu i članovi kluba Željko Prpić i Stjepan Meršić, koji otvara i zatvara skijalište i skrbi da na Tomincu sve bude u redu. Zbog velikih količina novoga snijega morali su utabati skijašku stazu, što i nije lagan posao. Vučnica funkcionira besprijekorno, a skijaška staza dovoljno je duga i zahtjevna.

Gradska Turistička zajednica i Centar za poduzetništvo prepoznali su skijalište Tominac kao veliki turistički i sportski potencijal pa su još početkom ožujka vođeni razgovori o mogućim projektima koji bi pridonijeli razvoju zimskog turizma na području grada. Članovi Skijaškog kluba Slatina proteklih su godina, a i prošle jeseni, vrijedno radili na održavanju skijaške staze i vučnice s minimalnim sredstvima Grada Slatine i od ulaznica i donacija. Upravo zahvaljujući njihovu angažiranju na uređivanju staze tijekom godine, do sada je svaka skijaška sezona protekla bez nepotrebnog ozlijeđivanja. (glas-slavonije.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content