Potpisan Sporazum o suradnji između Hrvatske gospodarske komore i Poljoprivredne komore Mađarske

U četvrtak, 21. siječnja u Središnjici Hrvatske gospodarske komore u Zagrebu, predsjednik HGK Luka Burilović i predsjednik Poljoprivredne komore Mađarske Balazs Gyorffy ( Žofri ), potpisali su Sporazum o suradnji između Hrvatske gospodarske komore i Poljoprivredne komore Mađarske.

Svečanom potpisivanju Sporazuma prisustvovali su predstavnici Veleposlanstva Republike Mađarske u RH: Karoly Robert Scherzer, savjetnik za ekonomske odnose i voditelj Ureda za ekonomske odnose Milan Viktor Radacsi, tajnik za ekonomske odnose, te Vesna Haluga, generalna konzulica RH u Pečuhu, u Mađarskoj.
Potpisivanju Sporazuma prisustvovali su i predstavnici Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, predstavnici Hrvatske poljoprivredne komore, a iz Poljoprivredne komore Mađarske, prisustvovali su predstavnici Komora iz županija Baranja, Tolna i Bacs – Kiskun
(Bač – Kiškun).

Iz HGK, uz predsjednika Luku Burilovića i suradnike, temeljem upućenog poziva, potpisivanju Sporazuma o suradnji, a s obzirom na intenzitet aktivnosti u poticanju i realizaciji međusobnih gospodarskih odnosa Hrvatske i Mađarske, osobito sa gospodarstvom Županije Somogy i Baranja, prisustvovao je i Milan Vanđura, direktor HGK – Županijske komore Virovitica, koji je predstavio intenzivne aktivnosti Županijske HGK na iniciranju i poticanju međusobnih gospodarskih odnosa. Svečanosti potpisivanja Sporazuma o suradnji, prisustvovali su i predstavnici „lider“ tvrtki iz agrara i prehrambene industrije RH.

Inicijativom Virovitičko-podravske županije i HGK – Županijske komore Virovitica inicirana je, u 2015. godini, suradnja u proizvodnji ljekovitog bilja, a za 2016. godinu su već ugovorene proizvodne površine, od cca 60 ha, pod kamilicom, koja će se proizvoditi u Mađarskoj u županiji Somogy, a prerađivati u Virovitičko-podravskoj županiji.
Nakon potpisivanja Sporazuma, posjećena je kontrolna kuća Euroinspekt Croatiakontrole u Zagrebu.

(hgk)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content