Druga pobjeda košarkaša Orahovice u nizu

Košarkaši Orahovice nastavljaju nizati sjajne rezultate u B1 košarkaškoj ligi istok. Momčad Andrije Nekića upisala je i drugu pobjedu za redom. Nakon trijumfa u gostima kod Borova uz 32 koša sjajnog Zvonimira Petrovića, pobjedničku naviku nastavili su na svom parketu kontra bivšeg prvoligaša momčadi Slavonskog Broda 1946 u sklopu 12. kola.
Orahovčani su slavili s konačnih 83:75. Bila je to utakmica u kojoj je domaćin vodio od samog početka utakmice, no brodska mladost nije se lako predavala. Iako su imali čak i 17 koševa prednosti u jednom trenutku, u drugu dio 4. četvrtine ušlo se sa samo 5. Orahovica ulaskom neuništivog Josipa Radočaja koji u samo 5 minuta postiže 13 koševa od čega tri trice, ipak mirno privodi utakmicu kraju.
Najefikasniji igrač utakmice bilo je novo/staro lice u redovima Orahovice Mario Anđelić s 23 koša, 14 je postigao Nekić, 16 Zvonimir Petrović, 13 Radočaj, 12 Radaković koji je u ovoj utakmici ostvario i tripple-dubble uz 16 skokova i 10 blokada, Mihael petrović 3 i Čučković 2. S ove dvije pobjede Orahovica je postigla omjer o 5:5 i time se plasirala u sami vrh prvenstvene ljestvice, a u idućem 13. Kolu Orahovčani će ”na ruke” lideru prvenstva u Valpovo. (www.icv.hr, vg; Fotografija: Vladimir Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content