Ministarstvo socijalne politike i mladih i UDVIR potpisali ugovor o financiranju

Ministarstvo socijalne politike i mladih i Udruga distrofičara Virovitica – UDVIR, potpisali su i ove godine Ugovor sa kojim se osiguravaju financijska sredstva za provedbu Trogodišnjeg programa pružanja osobne asistencije osobama s najtežim invaliditetom na području virovitičkih općina.

Ovo je deseta godina pružanja usluga osobne asistencije, a ovim programom obuhvaćeno je 5 osoba, koje primaju navedene socijalne usluge od 1. lipnja 2006. godine.
Ovim putem izražavaju veliku zahvalnost Ministarstvu socijalne politike i mladih, te Stručnim službama u Ministarstvu, koje su Program Udruge ocijenile pozitivno i prihvatile predloženi Proračun za provedbu programskih aktivnosti za 2016. godinu u iznosu od 305.932,00 kune.

Osobna asistencija je jedini prihvatljiv način pomaganja osobama s teškim invaliditetom budući da se izvodi u vrijeme, na način i u obimu koji određuje sam korisnik. U takvim okolnostima osobe s invaliditetom ostaju u svojoj kući, u poznatom okruženju, znatno im je poboljšana kvaliteta življenja, mogu se baviti aktivnostima koje sami izaberu, umjesto da budu smještene u neku instituciju.

Također, ovim Programom se osigurava zaposlenje 5 ženskih osoba-asistentica, koje su zajedno sa svojim korisnicima prolazile posebne edukacije i stjecale određene vještine pomaganja.

(Udruga distrofičara Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content