Škola nogometa Papuka u pola godine okupila 70-ak djece

 

Svoju prvu, redovnu, godišnju skupštinu nakon ponovnog osnivanja, održala je Škola nogometa Papuk Orahovica. U toj školi nogometa danas radi preko 70 djece u tri uzrasta i to do 8, 10 i 12 godina, a predsjednik Škole Danijel Ribić u sklopu izvješća o radi i planu za naredno razdoblje najavio je i pokretanje rada uzrasta do 14 godina:

– Moram prvo reći da s dobro pokazala inicijativa da ponovno pokrenemo Školu nogometa. Naš glavni cilj je da pokažemo i pomognemo djeci u vidu zdravog života. Prepoznali su to roditelji koji su uključili u rad škole i od srca im zahvaljujem na tome. Brojka od 70-ak malih nogometaša pokazuje kako smo najbrojnija športska škola u Orahovici i to je veliki uspjeh nakon samo pola godine rada. Najveći problem su financije, roditelji daju koliko mogu, nekako se što se ono kaže ”pokrpamo”, ali potrebna nam je podrška sa ”strane” tu mislim na Grad Orahovicu i Športsku zajednicu i naravno sponzore. Želja nam je da djecu i odvedemo ako budemo mogli na neki prvoligaški stadion da malo osjete dašak profesionalnog nogometa i upoznaju svoje idole. Zato molim sve institucije da nam pomognu, djece sve više, potrebna nam je i sportska oprema, mi roditelji ćemo zasigurno dati koliko možemo. Ove godine pokrenut ćemo i rad s uzrastom do 14 godina i tu očekujemo velik broj djece – rekao je između ostalog Ribić.

Izvješća su potom podnijeli treneri u školi, Tonino Rađenović za uzrast do 8 godina, Tanja Maričić do 10 godina i Danijel Jurlina do 12 godina, istaknuvši kako djeca uz brojnost postižu i vrlo dobre rezultate i što je najvažnije međusobno su druže, vole sport i jedva čekaju svaki novi trening ili utakmicu. Skupštinu i rad Škole pozdravio je predsjednik NK Papuk Dalibor Fofonjka rekavši kako je Uprava kluba na raspolaganju Školi u svakom pogledu jer su djeca koje igraju i rade zasigurno budućnost ovoga kluba. Na kraju skupštine podneseni su financijsko izvješće i plan za naredno razdoblje, a završni zaključak bio je da Škola nogometa radi dobro, ide u dobrom pravcu, a uz potrebnu financijsku podršku orahovački nogometni ”bazen” zasigurno može postati najjači u Virovitičko-podravskoj županiji.

(www.icv.hr, vg, Foto:Vladimir Grgurić)

Školu nogometa èine roditelji koji se se svojski trude da njihova djeca imaju normalne uvjete za rad

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content