Odlične vijesti iz Ministarstva regionalnog razvoja: Virovitica dobiva Studentski dom sa 108 ležajeva vrijedan 18,5 milijuna kuna

Sjajne vijesti stigle su u Viroviticu gdje će ove godine početi gradnja Studentskog doma. Naime, Visoka škola za menadžment u turizmu i informatici Virovitica zaprimila je Odluku o financiranju projekta „Izgradnje studentskog doma“, vrijednog 18.524.301,88 kuna. Izgradnja će započeti ove godine, nakon potpisivanja Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava. Ugovor će biti potpisan u utorak, 29. ožujka, uz nazočnost ministra regionalnog razvoja i europskih fondova Tomislava Tolušića.
– Virovitičko-podravska županija ovim projektom zaokružuje priču studentskog grada u Virovitici, koji će od sada uz Visoku školu Virovitica i Studentski restoran Škola imati i Studentski dom. Projekt je napisala Razvojna agencija VIDRA u suradnji sa Županijom i Visokom školom Virovitica – naglasila je obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak.
Studentski dom će imati 108 ležajeva, a realizirat će se zahvaljujući suradnji i angažmanu Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici Virovitica, Razvojne agencije VIDRA i Virovitičko-podravske županije. Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije financira će projekt u iznosu od 100 posto. Studentski dom nalazit će se na u kompleksu bivše vojarne, koja se tako pretvara u pravi studentski kampus gdje se nalazi fakultet, studenski restoran te uskoro studentski dom koji će imati mnoštvo dodatnog sadržaja koji će povećati kvalitetu života studenata. Na visokoj školi studira 321 student sa boravištem izvan Virovitice i 57 sa područja Virovitice. Svih 321 studenata potencijalni su korisnici doma čime će biti troškovno olakšano njihovo studiranje. Prema neformalnom istraživanju provedenom na VŠMTI-ju rezultati ukazuju na visok interes za smještajem u studentskom domu: 69,18% studenata VŠMTI-ja bi radije stanovali u studenskom domu nego privatnom smještaju, a trenutno 68,89% studenata putuje na predavanja. Inače, VŠMTI se nalazi na listi od 13 odabranih prijavitelja. (www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content