Održana 43. sjednica strukovne grupe graditeljstva i projektiranja HGK – Županijske komore Virovitica

U Hrvatskoj gospodarskoj komori – Županijskoj komori Virovitica, pod predsjedanjem Rajka Stilinovića, direktora tvrtke Croming d.o.o. Pitomača i predsjednika Strukovne grupe, 14. ožujka 2016. god., održana je 43. sjednica Strukovne grupe graditeljstva i projektiranja HGK – Županijske komore Virovitica. Članovi Strukovne grupe raspravljali su o školovanju
kvalificiranih i stručnih kadrova za potrebe građevinskog sektora, te aktivnostima promocije članica Strukovne grupe na sajmovima i izložbama.

Na sjednici su, osim članova Strukovne grupe graditeljstva i projektiranja ŽK Virovitica, bili: mr. sc. Vesna Šerepac, pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu VPŽ, Lahorka Weis, rukovoditeljica odjela za analitiku, statistiku i informatiku HZZ-a, Ispostave Virovitica, Ivan Kostelac, predsjednik HOK – Obrtničke komore VPŽ, te ravnatelji srednjih škola s područja Virovitičko-podravske županije: dr. sc. Vladimir Reider, ravnatelj Industrijsko-obrtničke škole u Virovitici, Ivan Kućan, ravnatelj Tehničke škole u Virovitici, Mladen Graovac, ravnatelj Industrijsko-obrtničke škole u Slatini, te Darko Špoljarić, ravnatelj Srednje škole Marka Marulića Slatina.

Nakon rasprave svih prisutnih, na sjednici je zaključeno da je potrebno poticati upise mladih u deficitarna zanimanja, već u osnovnim školama, te su za iste učenike članice Strukovne grupe graditeljstva i projektiranja spremne osigurati stipendije, a po završetku školovanja i zaposlenje u domicilnim graditeljskim tvrtkama na području Virovitičko-podravske županije.

Članove Strukovne grupe graditeljstva i projektiranja, Milan Vanđura, direktor HGK – Županijske komore Virovitica, upoznao je s devetnaest sajmova i izložbi koje će u 2016. god. organizirati HGK – Županijska komora Virovitica, a na kojima mogu promovirati svoje tvrtke i ponudu. Ujedno mogu sudjelovati i na drugim manifestacijama koje organizira Središnjica HGK i županijske komore. (hgk)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content