Održana Konferencija o poslovnoj klimi u Republici Hrvatskoj pod nazivom „Poslovna klima u RH – prilika ili izazov?“

U srijedu, 16. ožujka je u Vijećnici Hrvatske gospodarske komore u Zagrebu održana Konferencija o poslovnoj klimi u Republici Hrvatskoj pod nazivom „Poslovna klima u RH – prilika ili izazov?“
Uvodno su govorili Luka Burilović, predsjednik Hrvatske gospodarske komore, Nj.E. Thomas Eberhard Schultze, veleposlanik Savezne Republike Njemačke u Republici Hrvatskoj.

Na Konferenciji se nazočnima obratio i predsjednik Vlade Republike Hrvatske gospodin Tihomir Orešković, a sudjelovali su predstavnici hrvatskih tvrtki, ministarstava, diplomatskog zbora i stranih gospodarskih institucija u Hrvatskoj.
Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Tihomir Orešković očitovao se da cijeni saznanja do kojih je došao i na ovoj konferenciji, te da će sva pitanja i probleme riješavati akceptirajući prijedloge gospodarstvenika i HGK.

Cilj Konferencije bio je upozoriti na najznačajnije prepreke s kojima se susreću poduzetnici u Hrvatskoj te nadležnim institucijama predložiti paket mjera i pokrenuti postojeće mehanizme za njihovo otklanjanje, odnosno poboljšanje poslovne klime kako za domaće tako i za strane poduzetnike u RH.
Osim uvodnog dijela, Konferencija se sastojala i od dva panela na temu izazova te prilika za poslovanje u Hrvatskoj, a u kojima su sudjelovali Darko Horvat, ministar poduzetništva i obrta, predstavnici hrvatskih tvrtki, stranih ulagača u Hrvatskoj te ostali predstavnici resornih ministarstava i lokalne samouprave.

Na konferenciji su bili nazočni i članovi Gospodarskog vijeća i predsjednici Strukovnih grupa i Grupacija HGK – Županijske komore Virovitica.

(HGK)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content