Udruga S.O.S .Virovitica obilježiti će Međunarodni dan žena javnom akcijom

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena, udruga S.O.S. Virovitica održati će javnu akciju u utorak 08.03.2016. godine u periodu od 10.00 do 12.00 sati na Trgu bana Josipa Jelačića (ispred Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica). Akcija će se održati u suradnji s Povjerenstvom za ravnopravnost spolova i Međuresornim županijskim timom za borbu protiv nasilja nad ženama.

Održavanjem javne akcije obilježiti će se Međunarodni dan žena koji je simbol ženske borbe za ravnopravnost i svoj položaj u društvu te koji je podsjetnik na sve što je postignuto na tom području odnosno na ekonomske, političke i socijalne uspjehe. Građanima će tom prigodom biti podijeljeni promotivni materijali te informacije o problemima i poteškoćama s kojima se žene susreću u svakodnevnom životu i u svim segmentima života u zajednici.

Obilježavanjem Međunarodnog dana žena nastoji se podići razina svijesti o položaju žena u današnjem društvu kao i o njihovim pravima. Iako je mnogo učinjeno na području ravnopravnosti i općenito prava žena, statistike još uvijek ukazuju na diskriminaciju žena na svim razinama, dok su posebno porazni podaci o različitim oblicima nasilja nad ženama.
Prvi Dan žena obilježen je 28. 02. 1909. godine, da bi 1975. godine, koja je proglašena i Međunarodnom godinom žene, Ujedinjeni narodi službeno proglasili 08.03. kao Međunarodni dan žena.

Kako bi dostojno obilježili Međunarodni dan svih žena pozivamo građane da se odazovu akciji i svojim dolaskom daju zasluženu podršku svojim sugrađankama, majkama, ženama, sestrama.

(S.O.S Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content