Uskoro program škole u prirodi u Noskovačkoj Dubravi

Na posljednjoj sjednici Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije, koja je održana 22. ožujka, jedna od točaka dnevnog reda bile su Izmjene i dopune Odluke o osnivanju Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije. Osim promjene sjedišta Javne ustanove, koje je sada službeno u Noskovcima u općini Čađavica, druga značajna promjena odnosila se na upis novih djelatnosti Javne ustanove. Javna ustanova u budućnosti će se baviti i komercijalnom djelatnošću kao što je smještaj gostiju, usluga prehrane, organiziranje škole u prirodi te edukacijama i savjetovanjima, čime će se više iskoristiti prostor, ali i potaknuti razvoj turizma.

Objekt Informativno-edukativnog centra, u sklopu kojeg se nalazi i Područna škola Noskovci, obnavlja se od 2012. godine u tri faze i to sredstvima Svjetske banke, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, a u najnovije vrijeme sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te sredstvima iz IPA programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska.

Polako se stječu uvjeti da naša Javna ustanova počne provoditi program škole i prirodi, a da bi se to realiziralo, bilo je nužno nadopuniti osnovne djelatnosti kojima se ustanova bavi, a to je prije svega promocija i očuvanje zaštićenih dijelova prirode u Virovitičko-podravskoj županiji. Kroz 40-ak dana planiramo završiti sa zadovoljavanjem minimalnih tehničkih uvjeta koji su nam potrebi za registraciju objekta. Također, završit ćemo i s opremanjem i programima koje sada odrađujemo, odnosno s pripremom programa škole u prirodi za evaluaciju od strane Ministarstva obrazovanja. Pripremamo i dodatne edukativne i interpretativne sadržaje koji će se provoditi tijekom škole u prirodi. – rekla je ravnateljica Javne ustanove Tatjana Arnold Sabo.

Prema riječima ravnateljice, i u budućnosti će se nastaviti suradnja s Visokom školom za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici, ali i ostalim visokoškolskim ustanovama u Republici Hrvatskoj te će Javna ustanova biti otvorena i za turiste, bicikliste i ostale posjetitelje.

(www.icv.hr; mb, foto: Arhiva)

Study-Closing-360

Study-Closing-353

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content