6. Nacionalna konferencija o sigurnosti i kakvoći pčelinjih proizvoda – Novi horizonti

U Opatiji se, u petak i subotu, 8. i 9. travnja održava „6. Nacionalna konferencija o sigurnosti i kakvoći pčelinjih proizvoda – Novi horizonti“.

Teme 6. Nacionalne konferencije, koja se organizira kao stručno-znanstveni skup s međunarodnim sudjelovanjem, usmjerene su u pravcu sagledavanja zdravstvene ispravnosti, sigurnosti, kakvoće i podrijetla pčelinjih proizvoda, te njihove primarne proizvodnje.

Prema podacima Državnog zavoda za statistiku, a u obradi Hrvatske gospodarske komore, u 2015. god., uvezene su 962 tone meda, što iznosi 2,4 mil. €, a izvezeno je 400 tona ili 1,8 mil.€, što ukazuje na činjenicu da uvoz meda drastično raste, tako da je ostvaren negativni saldo u vanjskotrgovinskoj razmjeni meda, od 600.000 €.

O negativnim posljedicama velikog uvoza meda, upitne kvalitete, očitovali su se i članovi Grupacije pčelarstva HGK – Županijske komore Virovitica.

Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Virovitica je, o održavanju konferencije, izvjestila najveće pčelare s područja Virovitičko-podravske županije.

(HGK)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content