Biciklistička utrka “Tour of Croatia 2016.” ove će godine proći i kroz Viroviticu

Biciklistička utrka Tour of Croatia jedna je od najznačajnijih sportskih događaja ove godine u Hrvatskoj, što potvrđuje interes brojnih poznatih biciklističkih timova te medija koji će sliku iz Hrvatske prenositi na čak šest kontinenata.

Tour of Croatia ima službeno pokroviteljstvo Ureda Predsjednice Republike Hrvatske i Vlade Republike Hrvatske, podržavaju je Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica, Ministarstvo zaštite okoliša i prirode te Parkovi Hrvatske, Grad Zagreb te brojni drugi gradovi i županije koji su domaćini starta i cilja ili prolazni gradovi neke od ovogodišnjih šest etapa.

tour_of_croatiaTour of Croatia ove će se godine održati od 19. do 24. travnja na ukupno šest etapa. Početak utrke i grad iz kojeg će ove godine startati utrka je Osijek iz kojeg se preko Koprivnice i Ludbrega vozi do Varaždina. Nakon tih 230 kilometara cjelokupna organizacija se seli na Plitvička jezera, otkud drugo jutro biciklisti kreću prema Splitu. To je ujedno i najduža etapa ovogodišnje utrke od čak 240 kilometara. Sljedeći dan je na redu etapa Makarska – Šibenik, koja će uz ova dva grada pružiti televizijskim gledateljima da uživaju i u pogledu na Brela, Sinj, Tučepe, Podgoru, Drvenik, Gradac, Primošten i Rogoznicu. U petak, 22. travnja na redu je kraljevska etapa utrke Crikvenica – Vojak na Učkoj, a trasa će prolaziti kroz Novi Vinodolski, Kraljevicu i Rijeku. Spektakl je zagarantiran, jer kad utrka završi i televizijske kamere se okrenu prema Kvarneru ili Istri, bit će to pogled s najljepšeg balkona na svijetu. Novost na ovogodišnjoj utrci je ekipni kronometar koji će biti vožen na dužini od 40 kilometara između Poreča i Umaga, s prolaskom kroz Novigrad. I zadnja etapa kreće iz LifeClass Termi Sv. Martin na Muri, kroz Čakovec, Prelog, Sveti Ivan Zelinu do Zagreba. (rijeka-klik.hr; tourofcroatia.com)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content