GDCK održalo predavanje u Katoličkoj gimnaziji Virovitica

U srijedu 13. travnja, u Katoličkoj klasičnoj gimnaziji Virovitica održano je predavanje na temu: “Povijest, djelovanje i volontiranje u Hrvatskom Crvenom križu”. Predavanje je održala ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Virovitica, Željka Grahovac te koordinator mladih volontera Dražen Betlemović.

Učenicima od 1. do 4. razreda prikazane su mogućnosti volontiranja u Gradskom društvu Crvenog križa Virovitica, upoznali su se sa poviješću i djelovanju pokreta Crvenom križa te su se upoznali s inicijativom Socijalne samoposluge.

U nadi približavanja Hrvatskog Crvenog križa mladima te približavanju pojma volontiranja u istom, predavači Gradskog društva Crvenog križa Virovitica uspjeli su zaintrigirati mlade učenike stoga im se istog dana u volontiranje priključilo osam mladih volonterki (učenica) koje su odlučile svoje slobodno vrijeme iskoristiti na najbolji mogući način – nesebično pomažući drugima.

Učenici su aktivno sudjelovali na predavanju odgovarajući na pitanja i izražavanjem svog mišljenja.

Katolička klasična gimnazija u Virovitici se namjerava uključiti u rad Socijalne samoposluge „Djelo ljubavi“, na način da će prikupljati donacije u hrani i higijenskim potrepštinama u okviru svoje odgojno-obrazovne ustanove.

(www.crvenikrizvirovitica.blog.hr)