Gradonačelnik Ivica Kirin na Hrvatsko-turskom gospodarskom forumu

U organizaciji Hrvatske gospodarske komore i turskog Međunarodnog odbora za ekonomsku suradnju, a u sklopu posjeta turskog predsjednika Tayyipa Erdogana Hrvatskoj, održan je Hrvatsko-turski gospodarski forum koji je okupio gotovo 600 gospodarstvenika i javnih djelatnika iz Turske i Hrvatske.

Na forumu su govorili predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović i predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan. Istaknuli su kako su odnosi Hrvatske i Turske prijateljski, no postoji mogućnost za daljnje jačanje gospodarske suradnje, posebice na području turizma, energetike, poljoprivrede, bankarstva, modernih tehnologija.

Forumu je između ostalog nazočio i virovitički gradonačelnik Ivica Kirin što je bila prigoda da se razgovara o geotermalnom potencijalu na području grada Virovitice, za koji su investitori iz Turske zainteresirani, što su i dokazali prošlotjednim posjetom Virovitici.

20160427_110753Podsjećamo, prema podacima HNB-a ukupna ulaganja iz Turske u razdoblju od 1993. do trećeg tromjesečja 2015. iznosila su 212 milijuna eura. Najveća ulaganja ostvarena su u građevinarstvu, trgovini na veliko i posredovanju u trgovini, hotelima i restoranima te financijskom posredovanju. Ukupna robna razmjena Hrvatske i Turske u 2015. iznosila je 348,8 milijuna američkih dolara. Pritom je izvoz u Tursku iznosio 104,4 milijuna dolara, dok je iz Turske uvezeno robe za 244,4 milijuna dolara. (virovitica.hr; foto: hgk)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content