Frankovka 2013. Poljoprivrednog poduzeća Orahovica zlatna na 11. Vinofestu

Vino Frankovka 2013. Poljoprivrednog poduzeća Orahovica ponovno je nagrađena. Ovaj put to kvalitetno orahovačko vino odnijelo je zlatnu medalju iz Vršca s 11. festivala vina Vinofest 2016. Frankovka 2013. zasluženo je i nedvojbeno osvojila zlatnu medalju u kategoriji crvenih vina. Na štandu Turističke zajednice Grada Orahovice predstavljena su i druga vrhunska vina PP Orahovica, kao što su bijelo vino Silvanac Zeleni 2013. te crveno vino Frankovka 2013. Također, OPG Matković iz svojih je “iskrenih” vina izdvojio Frankovku 2013., Cabernet Franc 2013., Cuvee 2013. i Pinot Crni 2012.

Što reći nego da smo presretni. Ovo je, naime, prvi izlazak ove mlade frankovke iz našeg podruma, prvo predstavljanje i odmah zlato. Festival je odlično organiziran, konkurencija na natjecanju vina kvalitetna, s dosta vina iz Rumunjske, Mađarske, Makedonije, Srbije i drugih zemalja i treba svakako reći da je ukupno dodijeljeno samo pet zlatnih medalja, među kojima je i naša frankovka. I silvanac zeleni nam je osvojio srebro, no tu moram reći kako su Srbi drukčiji od nas, oni vole starija, “žuta”, vina, a ne mlada kao mi. U svakom slučaju, bilo je sjajno i pokupili smo vrijedne nagrade – rekla je enologinja PP Orahovica Ivana Nemet.

Turistička zajednica Grada Orahovice na festivalu je pohvaljena od posjetitelja i sudionika za izvrsnu prezentaciju grada Orahovice i njezinih vina. Izložbeni štand TZ-a, bogat materijalima promidžbe grada Orahovice i raznih manifestacija, potaknuo je posjetitelje festivala da saznaju više o Orahovici, a, što je najvažnije, mnogi su izrazili želju za dolaskom.

(www.glas-slavonije.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content