Marija Magdalena Kapitanić osvojila prvo mjesto na regionalnoj Domijadi u Čakovcu

U subotu, 23. travnja 2016., održana je 41. regionalna Domijada čiji je organizator i domaćin Učenički dom Srednje škole Čakovec. Ovogodišnja je Domijada okupila petstotinjak sudionika: učenike učeničkih domova regije sjever, njihove mentore te članove komisija i stručnih prosudbenih povjerenstava. Domijadu je otvorio gradonačelnik grada Čakovca.

Natjecanje je okupilo učenike iz 10 učeničkih domova koji su se natjecali u sportu, kulturnom stvaralaštvu i likovnoj umjetnosti. Najzapaženiji nastup u sportskom djelu natjecanja imale su igračice badmintona Učeničkog doma Virovitica koje su pod vodstvom stručne suradnice Ivane Štetić osvojile 2. mjesto. Odbojkašice su, pod vodstvom noćnog pazitelja Darka Kovačevića, osvojile 3. mjesto. Učenički dom je svoje predstavnike imao i u nogometu (voditelj odgajatelj Dražen Jurković) i košarci (voditelj odgajatelj Josip Knežević).

U kulturnom stvaralaštvu koje obuhvaća scensko područje, glazbeno plesno područje te folklor predstavila se dramska skupina doma sa scenskom igrom „Groznica“. Voditeljica dramske skupine je odgajateljica Suzana Sokele.

U području likovne umjetnosti dom se predstavio trima crtežima. Autorica dva crteža „Osjećaj“ i „Oko“ je učenica Ana Valpovac dok je autor crteža „Diker ter hvaljenja presvetoj Juditi“ učenik Mihael Jergović. U području rukotvorina predstavila se učenica Marija Magdalena Kapitanić radom pod nazivom „Novine od novina“ – ogrlice izrađene od recikliranog novinskog papira. Upravo je taj rad osvojio 1. mjesto stručnog prosudbenog povjerenstva te je predložen za državnu Domijadu koja će se ove godine održavati u Rovinju. Voditeljica i mentorica je odgajateljica Martina Tišljar.

U području fotografije natjecali su se učenici Karlo Koren koji se predstavio radom „Neizvjesnost“ te Klara Vicenski radom „Buđenje“. Rad učenika Karla Korena osvojio je 2. mjesto te je stručno prosudbeno povjerenstvo predložilo da se i njegova serija fotografija uputi na državnu Domijadu. Njihova je voditeljica odgajateljica Gabrijela Slamić.

U sklopu filmskog stvaralaštva predstavila se filmska skupina Učeničkog doma domskim filmom „Nešto drugo“ pod vodstvom odgajatelja Josipa Kneževića te osvojila 3. mjesto.

Bila je ovo još jedna uspješna Domijada na kojoj je predstavljeno sve što učenici u domu rade sa svojim odgajateljima i voditeljima aktivnosti tijekom godine. Veselimo se i idućoj Domijadi čiji bi organizator i domaćin trebao biti upravo Učenički dom Virovitica.

(www.icv.hr, gr, Foto: Gabrijela Rakhel)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content