Moto klub “Četvrta Gardijska” iz Splita – “25 krunica za 25 godina”

Moto klub “Četvrta Gardijska” iz Splita već treću godinu zaredom povodom proslave Dana 4. Gardijske brigade obilazi bojišnice u Domovinskom ratu diljem Hrvatske. Tako je 19 motorista, članova kluba, koji su ujedno i nekadašnji pripadnici brigade, posjetilo Viroviticu gdje su ih dočekali članovi Moto kluba “Kumovi” iz Virovitice i Moto kluba “Alka” iz Špišić Bukovice. Oko 50 motorista tim se povodom uputilo na gradsko groblje u Virovitici gdje su na spomen obilježju odali počast poginulim braniteljima u Domovinskom ratu. Susret motorista branitelja završio je u prostorijama Moto kluba “Kumovi” na Šištatu, a potom su se motoristi Četvrte Gardijske uputili prema Bjelovaru.

Predsjednik Moto kluba “Četvrte Gardijske” Zlatko Borojević napomenuo je da najveću ulogu u čuvanju digniteta Domovinskog rata i svih onih koji su poginuli za slobodnu Hrvatsku imaju upravo oni koji su je stvarali:

– Nećemo dozvoliti da padne prašina na sjećanje na slavne dane naše prošlosti. Dužni smo to prvenstveno prema našim prijateljima i suborcima koji su položili život na Oltar Domovine.

Htjeli smo proslavu obilježavanja Dana 4. Gardijske brigade podijeliti i s ostalim braniteljima diljem Hrvatske, ali i isto tako odati počast poginulima iz postrojbi Vukovara, Osijeka, Valpova, Virovitice, Bjelovara, Zagreba, Zadra, Škabrnje i ostalih gradova, da bi ovaj naš pohod završili u Splitu 28. travnja na Dan 4. Gardijske brigade.- rekao nam je Zlatko Borojević.

Članovi Moto kluba “Kumovi” iz Virovitice koji su proistekli iz 81. samostalne gardijske bojne – Kumovi i ove su se godine pokazali kao dobri domaćini, a priključili su im se i članovi Moto kluba “Alka” iz Špišić Bukovice. Predsjednici moto klubova Mladen Carević i Zvonko Lulić, zajedno sa svojim kolegama svesrdno su podržali ovu akciju, te napomenuli da će iduću godinu i oni zajedno sa motoristima “Četvrte Gardijske” na središnju svečanost u Split. (www.icv.hr; bs)

Invalid Displayed Gallery

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content