Održana radionica za organizacije civilnog društva u sklopu projekta E-misija

U srijedu, 27. travnja, u prostorijama Centra za socijalnu skrb u Virovitici, održana je radionica za organizacije civilnog društva u sklopu projekta E-misija* pod nazivom ”Kako procijeniti učinkovitost vaše organizacije”, a vodila ju je djelatnica Centra za civilne inicijative iz Zagreba.

Cilj i namjera radionice bila je upoznati predstavnike/ce organizacija civilnog društva s područja Virovitičko-podravske županije o učinkovitosti organizacije, kako se ona mjeri, prednostima praćenja kvalitete rada organizacije, postojećim sustavima kvalitete u Republici Hrvatskoj te check listom „Peteljka“ za analizu organizacije.

Ispunjavanjem check liste „Peteljka“ za samoprocjenu praćenja i samovrednovanja svoje organizacije sudionici su napravili prvi korak koji vodi prema jačanju kapaciteta organizacije. Analiza je bila bazirana na deset područja organizacijskog razvoja, a rezultati su dali jasne informacije kojim područjima treba posvetiti više pažnje. Idući korak koji slijedi je jačanje onih područja organizacijskog razvoja koja su se nakon analize pokazala kao manje razvijena. Ovim putem sudionike radionice se informiralo da je ovakav vid analize povratna informacija udrugama koje su usmjerene napretku i koje žele snimiti stanje u svojim organizacijama, a ujedno i priprema organizacija za uvođenje sustava kvalitete (ISO itd.)

*E-misija je dio cjelovitog Programa regionalnog razvoja civilnoga društva i lokalnih zajednica u Republici Hrvatskoj kojeg zajednički provode organizacije: Centar za civilne inicijative, IKS-Udruga za promicanje informatike, kulture i suživota, Savez za pravedno društvo i S.O.S.-savjetovanje, osnaživanje, suradnja u partnerstvu i uz financijsku podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

(www.sosvt.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content