Održana radionica “Partnerstvo u zajednici”

U prostorijama Hotela Dukat u Orahovici, 22. travnja, održana je radionica za organizacije civilnog društva i institucija kao i jedinica lokalne samouprave u sklopu projekta E-misija pod nazivom ”Partnerstvo u zajednici”, a vodila ju je djelatnica Centra za civilne inicijative iz Zagreba.

Cilj i namjera radionice bila je upoznati predstavnike/ce organizacija civilnog društva i predstavnike/ce institucija u lokalnoj zajednici kao i jedinica lokalne samouprave s područja Grada Orahovice i Virovitičko-podravske županije, a koji su u procesu stvaranja i održavanja partnerstava o tome koje su prednosti partnerstva u zajednici, zajedničkom rješavanju problema, uključivanju svih dionika u stvaranje boljih i konstruktivnijih zajednica u županiji. Proširivanjem znanja sudionika/ca utjecalo se na osvještavanju o tome koliko se partnerstvo potiče i u natječajima za provedbu projekta iz EU fondova.

Interaktivnim radom na radionici, sudionici su proširili svoja znanja o fazama razvoja partnerstva, čimbenicima koji mogu omesti postizanje uspješnog partnerstava, rizicima partnerstva i upoznati su sa nekim uspješnim primjerima partnerstava. Istaknuto je kako partnerstvo predstavlja mogućnost za bolji razvoj, brže se ostvaruju planirani ciljevi i da se zajedničkim radom stječe povjerenje što ima pozitivni utjecaj na društvo.

E-misija je dio cjelovitog Programa regionalnog razvoja civilnoga društva i lokalnih zajednica u Republici Hrvatskoj kojeg zajednički provode organizacije: Centar za civilne inicijative, IKS-Udruga za promicanje informatike, kulture i suživota, Savez za pravedno društvo i S.O.S. telefon – Poziv u pomoć u partnerstvu i uz financijsku podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

(www.sosvt.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content