Predavanje o ugovorima o dosmrtnom i doživotnom uzdržavanju u Slatini

U prostorijama Crvenog križa Slatina udruga S.O.S. Virovitica organizirala je predavanje o značajnosti potpisivanja raznih ugovora s naglaskom na ugovore o uzdržavanju koje je održala voditeljica pravnog savjetovališta Udruge Ines Hečimović.

Predavanjem su prisutni informirani i savjetovani o opreznosti koju osobe treće životne dobi moraju posvećivati sklapanju različitih vrsta ugovora, a posebice onih o dosmrtnom i doživotnom uzdržavanju, kako se ne bi doveli u situacije s neželjenim ishodom. Pravovremenim i pravovaljanim informacijama starijim osobama omogućuje se prepoznavanje i reagiranje u slučajevima potencijalno štetnih ugovora čime se dodatno sprječava njihova zlouporaba. Svrha predavanja na ovu temu smanjenje je socijalne isključenosti osoba treće životne dobi kao i ukazivanje na njihovu zaštitu te cjelokupno povećanje informiranosti i svjesnosti o svim opasnostima vezanima za ugovore o dosmrtnom i doživotnom uzdržavanju. Kako bi se pružila mogućnost savjetovanja i informiranje svim osobama koje nisu bile u mogućnosti nazočiti ovom ili prethodnim predavanjima, Udruga u okviru pravnog savjetovališta putem SOS linje 033/721-500, svakog ponedjeljka od 17.00 – 19.00 sati pruža stručnu pomoć i podršku.

Održano predavanje treće je u ciklusu predavanja koja se održavaju u sklopu projekta „Znanjem do sigurnosti“ koji za opći cilj ima prevenciju socijalne isključenosti starijih osoba kroz povećanu informiranost o pravima i obvezama koje proizlaze iz ugovora o dosmrtnom i doživotnom uzdržavanju i smanjenje zlouporabe istih. Projekt provodi udruga S.O.S. Virovitica, a financira ga Ministarstvo socijalne politike i mladih.

(www.sosvt.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content