Prigodnim programom obilježen Dan Mjesnog odbora Sveti Đurađ

Svečanost kojoj je organizator bio Mjesni odbor Sveti Đurađ, započela je u jutarnjim satima izložbom starina Svetog Đurđa kojoj je inicijator bila mještanka Natalija Vidak, a eksponate su uz stručno vodstvo kustosice Jasmine Jurković Petras, prikupili mještani Svetog Đurđa.

Nakon toga je uslijedila je dječja predstava Područne škole Vladimira Nazora iz Svetog Đurđa u kojoj je uz stručno vodstvo djelatnica škole Ane Sandre Halupe i Vlaste Horvat sudjelovalo 24 učenika škole.

Djece su recitacijom, pjesmom, glumom i plesom vrlo uspješno dočarala teme poput proljeća i ljubavi i za to dobila veliki pljesak mnogobrojne publike koja je nazočila u Mjesnom domu.
Ovaj događaj nastavljen je procesijom od Mjesnog doma do kapelice Svetog Jurja, koju je predvodio Josip Homjak, župnik virovitičke župe blaženog Alojzija Stepinca i u kojoj je među mnogobrojnim mještanima sudjelovao i predjednik Vijeća Mjesnog odbora Svetog Đurđa Ivan Čavarušić.

Procesija je započela molitvom na Spomen obilježju Hrvatskih branitelja poginulih u Domovinskom ratu, a završila u kapelici Svetog Jurja gdje je potom služena i sveta misa.

(www.icv.hr, bs; foto: Bruno Sokele)

Invalid Displayed Gallery

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content