Turističko-gastronomska manifestacija – druga državna Kobasijada u Pečuhu

U Pečuhu, u županiji Baranja u Mađarskoj, pod visokim pokroviteljstvom Vesne Haluga, generalne konzulice RH u Pečuhu i Ivana Gugana, predsjednika Hrvatske državne samouprave, 15. travnja, održana je turističko-gastronomska manifestacija – 2. hrvatska državna kobasijada, jedna od najvećih manifestacija Hrvata u Mađarskoj
Manifestaciju su organizirali Hrvatska državna samouprava, Kulturno-prosvjetni centar i odmaralište Hrvata u Mađarskoj, te Hrvatska samouprava Pečuha.

Manifestaciji su prisustvovali i govorili u prigodi svečanosti otvorenja: Vesna Haluga, generalna konzulica RH u Pečuhu, Ivan Gugan, predsjednik Hrvatske državne samouprave i Laszlo Ori, zamjenik gradonačelnika Pečuha, te Mišo Hepp, glasnogovornik Hrvata u Mađarskom parlamentu.
Iz Hrvatske, manifestaciji su prisustvovali predstavnici grada Samobora, po čijem konceptu je organizirana i ova manifestacija u Mađarskoj, Ivan Pal, zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije sa suradnicima, te predstavnici Odsjeka za turizam HGK – Županijske komore Virovitica.

Vesna Haluga, generalna konzulica RH u Pečuhu čestitala je Jozi Solga, inicijatoru ove manifestacije i organizatorima, te zahvalila svim sudionicima, a osobito predstavnicima iz Hrvatske na sudjelovanju.

Svoje proizvode predstavilo je 88 sudionika, a među njima, posredstvom Odsjeka za turizam Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Virovitica i 10 predstavnika iz Bjelovarsko-bilogorske, Požeško-slavonske i Virovitičko-podravske županije koji su, na ocjenjivanje dali 12 uzoraka domaćih mesnih proizvoda, čija izuzetna kvaliteta je potvrđena dodjelom 4 srebra i 8 bronci.
U kategoriji kobasica, dva srebra osvojila je Mesnica „Šuvak“ iz Gradine, a jedno Slavko Rajnović iz Virovitice, dok su broncu osvojili: Marina Subota iz Grubišnog Polja, Vedran Stoček iz Pakraca, Zlatko Đurđević i Ivan Ojurović iz Virovitice, te Zvonko Subota iz Grubišnog Polja.

U kategoriji salama, srebro je osvojio Nikola Gomerčić iz Virovitice, a bronce: Mesnica „Šuvak“ iz Gradine, Ivan Obrovac iz Virovitice i Marijan Brlek iz Suhopolja.

U kulturnom dijelu, iz Mađarske je sudjelovao KUD „Ladislav Matušek“ iz Kukinja, a iz Hrvatske, tamburaški sastav Džentlmeni iz Osijeka.

(HGK)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content