Virovitičke „frajlice“ upisale prvu prvenstvenu pobjedu

„Frajlice“ – igračice Ženskog košarkaškog kluba Virovitica rođene od 2005. do 2009. godine odigrale su svoju najbolju utakmicu i pobijedivši u 8. kolu trećeplasiranu ekipu Mini basket lige za djevojčice, ekipu ŽKK Drnja. Početak utakmice nije sugerirao ovakav kraj. Pomalo uplašen ulazak u utakmicu protiv papirnatog favorita rezultiralo je sa – 6 na poluvremenu odnosno 11:17 za gošće iz Drnja. No u nastavku je uslijedio velik preokret. Na krilima najbolje igračice utakmice Dore Bralić koja je upisala čak 21 koš te smirene Mie Deskar koja je dodala još 8 (sve u drugom dijelu) utakmica je krenula u željenom smjeru za mlade Virovitičanke.
IMG_3039 (Custom)
U skoku su dominirale sestre Cindrić (Lucija upisala i 4 koša), a najbolje igračice gostiju doslovno u džep strpala je Iva Kurjančić i na to dodala i 3 koša. Odlične obrambene i napadačke role u kojima je dominirala borbenost odigrale su i druge djevojke sve do najmlađe Nike Gverić koja je također oduzela jednu od presudnih lopti na utakmici. Semafor je na kraju pokazao rezultat 36:32 i uslijedilo je veliko veselje. „Frajlice“ su si potrčale u zagrljaj, a treneru Robertu Fritzu osmjeh nije silazio s lica. Ništa manje veselo nije bilo niti u publici koja je zdušno cijelu utakmicu brojnim rekvizitima podržava svoju ekipu, a duh zajedništva prenio se je i u Zlatni Klas u Otrovancu gdje je proslavljena pobjeda.
Nastupile su: Mia Deskar 8, Dora Bralić 21, Lucija Cindrić 4, Iva Kurjančić 3, Lana Cindrić , Hana Deskar, Ena Ištvanović, Nika Pavelić, Palma Ramljak, Antonija Benko, Nika Gverić, Dora Lakota Kovač, Margareta Cenger i Terezija Benko. (www.virovitica.hr)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content