Započele pripreme za Sajam vina i kulena, Dan grada i Orahovačko proljeće

Članovi Organizacijskog odbora na sastanku u četvrtak, 31. ožujka, dali su suglasnost na dan prije donesene odluke i zaključke utvrđene od strane Izvršnog odbora Sajma vina i kulena. Taj će sajam biti održan na Izletištu ORAH u sklopu otvorenja turističke sezone, 25. i 26. lipnja. Dogovoren je još jedan sadržaj vezan uz Sajam, a to je “vinski polumaraton” – maraton koji će popularizirati vinski turizam i vinske ceste Orahovice, budući da će maratonci trčati vinskim cestama.

Sastali su se istoga dana i članovi Odbora za kulturne manifestacije Grada Orahovice, a sastanak je održan pod predsjedajem gradonačelika Josipa Nemeca, predsjednika Odbora.

Na Odboru je bilo riječi o sadržajima obilježavanja ovogodišnjeg Dana grada, ali i o Orahovačkom proljeću.

Program proslave Dana grada trajat će od 30. travnja do 3. svibnja, a središnji sadržaj, svečana sjednica, bit će na sam Dan grada – blagdan Našašća sv Križa, 3. svibnja u novouređenoj dvorani, dvorani nekadašnjeg kina Papuk, prigodno otvorenje koje će također biti u sklopu sadržaja obilježavanja Dana grada. Uz niz sadržaja športskog karaktra, najavljen je i sajam nakita ArsOr te koncert kojeg će u središnjem gradskom parku u večernjim satima na Dan grada održati Jole.

Članovi Odbora za kulturno-turističke manifestacije Grada Orahovice raspravljali su i o sadržajima ovogodišnjeg 48. po redu Orahovačkog proljeća. Već je pokazan veliki interes KUD-ova i škola za sudjelovanje u središnjem sadržaju, Cvjetnoj povorci, koja je i ove godine na programu zadnjeg dana Orahovačkog proljeća u nedjelju, 5. lipnja.

(www.radioorahovica.com; foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content