Završen još jedan uspješan projekt Strukovne škole Virovitica

U školskoj knjižnici Strukovne škola Virovitica održana je završna konferencija projekta „Postani poduzetnik budućnosti – budi E-poduzetnik”. Strukovna škola Virovitica jedna je od 28 strukovnih škola RH kojoj je odobren projekt u okviru poziva za dodjelu bespovratnih sredstava Modernizacija školskih kurikuluma u strukovnim školama u skladu s Hrvatskim kvalifikacijskim okvirom i potrebama tržišta rada – faza II. Bespovratna sredstva potječu iz Europskog socijalnog fonda i Državnog proračuna RH te za ovaj projekt iznose 1.397.386,67 kuna. Provedba projekta trajala je godinu dana.

Uz Strukovnu školu Virovitica kao nositeljicu projekta, partneri na projektu bili su Srednja škola Marka Marulića Slatina, Visoka škola za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici i Plava tvornica Virovitica. Ciljevi projekta bili su poboljšati teorijska i praktična znanja o poduzetništvu i samozapošljavanju (osnivanju malih obiteljskih poslova, ruralnog gospodarstva, osnivanju i vođenju vlastite tvrtke, korištenju znanja o elektroničkom poslovanju i sl.) te tako dugoročno stečenim znanjima i vještinama potaknuti zapošljavanje i samozapošljavanje mladih poduzetnika. U tu svrhu kao glavna projektna aktivnost bila je edukacija za učenike usmjerenja ekonomist i komercijalist, studente i nastavnike ekonomske grupe predmeta. Osim edukacija, organizirana su studijska putovanja u London i Ljubljanu kao primjeri dobre prakse i još niz drugih aktivnosti te nabava opreme za modernizaciju nastavnog procesa. Dakle, ovim projektom nastojalo se modernizirati postojeće kurikulume u obrazovnom sektoru ekonomije, trgovine i poslovne administracije.

Konferenciji je, između ostalih, nazočila pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Virovitičko-podravske županije Vesna Šerepac, te uz predstavnika nositelja projekta ravnateljicu Pavicu Biondić-Ivanković i partneri: predstavnica Visoke škole Virovitica Željka Kadlec, ravnatelj Srednje škole Marka Marulića Slatina Darko Špoljarić te predstavnik Plave tvornice Virovitica Matej Sudar. Projektom su, osim nositelja i partnera na projektu, upravljali VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije i osnivač škole – Virovitičko-podravska županija.

(www.icv.hr, žđ; Foto: Željka Đaković)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content