Kalifornijski fotograf Nicolò Sertorio posjetio Viroviticu

Kalifornijski fotograf Nicolò Sertorio i viša kustosica Muzeja grada Koprivnice Draženka Jalšić Ernečić posjetili su Viroviticu s ciljem međunarodne kulturne suradnje, izložbe i popratne muzejske i edukativne akcije i događanja.

Radi se o izložbi umjetničkih fotografija koja će biti predstavljena u Koprivnici, Splitu i Virovitici. Za realizaciju programa izložbe dio sredstava osiguralo je Američko veleposlanstvo u Zagrebu i Ministarstvo kulture RH, tako da projekt, osim međunarodne kulturne suradnje, uključuje i bilateralnu suradnju između Hrvatske i Sjedinjenih Američkih Država u kojoj Muzej grada Koprivnice i Gradski muzej Virovitica imaju značajnu ulogu.

Početak realizacije programa izložbi u Hrvatskoj započeo je 18. svibnja kada se Sertorio predstavio koprivničkoj publici, te održao niz edukativnih predavanja i radionica. Plan je da nakon izložbe u Muzeju grada Koprivnice autor fotografira kulturni krajolik Hrvatske, a posebice dvorac Pejačević u Virovitici i njegov perivoj, koji će kao autorski rad predstaviti u Kaliforniji.

Stoga je autor posjetio i Gradski muzej Virovitica, te su tako počele pripreme za virovitičku izložbu čija će kustosica biti Mihaela Kulej.

Autor će se svojom izložbom ON THE ROAD predstaviti virovitičkoj publici tijekom rujna 2016. godine (od 9. do 30. rujna), uključujući fotografije dvorca Pejačević i kulturnog krajolika Virovitice.

(www.icv.hr, Gradski muzej Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content