Msgr Marin Srakić: Riječi Voje Lukića siju prijateljstvo, ljubav i mir

U povodu Dana grada Orahovice, povelju počasnog građanina grada Orahovice primio je rođeni Orahovčani, a ugledni slovenski novinar Vojo Lukić. Dobivanju ove nagrade osobno su sudjelovali izaslanik veleposlanice Republike Slovenije u Hrvatskoj Smiljane Knez, ministar, savjetnik i konzul Viktor Mlakar, zamjenik izaslanice republike Slovenije Marko Rakovec, a putem E-maila Lukiću su čestitali mnogi uglednici iz Hrvatske, Slovenije i cijele Europe:

– Prije svega moram reći da nikada nisam imao veću tremu nego govoriti u ie nagrađenih na svečanoj sjednici u svojoj Orahovici. Ova nagrada je za mene nešto posebno i ne mogu opisati koliko sam sretan i ushićen. Hvala svima koji su me predložili u prvom redu gradonačelniku Orahovice Josipu Nemecu i predsjedniku Vijeća Ivici Podboju. Elektronskom poštom mi je došlo jako puno poruka čestitki, npr. od sestre Katarine Maglice, Alojza Peterlea poslanika Europskog parlamenta, Dr. Valentina Inzka visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH, Ljube Bešlić gradonačelnika Mostara, Bože Galića župana Vukovarsko-srijemskog i mnogih drugih, i svima se od srca zahvaljujem. – rekoa je Vojo lukić te naglasio kako mu je posebno draga poruka čestitke msgr. Marina Srakića nadbiskupa đakovačko-osječkog u miru u kojoj piše:

Poštovani gospodine Lukiću, i cijenjeni slavodobitniče! Pridružujem se svim čestitarima na primljenom priznanju za Vaša duhovna i materijalna dobra što ste ih tijekom svoga života nesebično poklanjali drugima, najviše onima kojima su ona doista bila potrebna. Vaša riječ sijala je prijateljstvo, ljubav i mir. Sa svojim dobročinstvima pismom i djelom zaslužili ste i više negoli biti „počasni građanin Grada Orahovice“, Vi ste počasni građanin svih gradova gdje žive ljudi dobre volje. Još jednom čestitam i zahvaljujem u svoje ime i u ime naše Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Sve ove riječi i poruke uglednika iz cijele Europe potvrđuju da je proglašenje Voje Lukića za počasnog građanina grada Orahovice više nego zaslužena. (icv.hr; vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content