U Noskovačkoj Dubravi postoji – “hotel za kukce“

I dok se uskoro očekuje otvorenje reprezentativnog Hotela Kurija Janković u Kapela Dvoru, pedesetak kilometara istočnije, u Noskovačkoj Dubravi, otvoren je još jedan “hotel“. Naime, na mjestu gdje je nekada bio derutan ljetnikovac grofa Draškovića, koji je, najviše zahvaljujući Virovitičko-podravskoj županiji i Javnoj ustanovi za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije pretvoren u prekrasan Informativno-edukativni centar, smjestio se – “hotel za kukce”.

Napravili smo ga zimus kako bi kukcima omogući lakše prezimljavanje. Doradit ćemo ga, dodati još pruća i slame. Za kukce je ovo hotel s pet zvjezdica – kazala nam je ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije Tatjana Arnold Sabo.

“Hotel za kukce” nalazi se u uređenom perivoju u Noskovačkoj Dubravi. Inače,
objekt Informativno-edukativnog centra, u sklopu kojeg se nalazi i Područna škola Noskovci, obnavlja se od 2012. godine u tri faze i to sredstvima Svjetske banke, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, a u najnovije vrijeme sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te sredstvima iz IPA programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska.

(www.vpz.hr)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content