Doznajte koji su učenici s područja Virovitičko-podravske županije dobitnici Oskara znanja

„Ulaganje u znanje i obrazovanje naše djece najisplativija je investicija. Zato smo ove godine u Hrvatskoj zajednici županija donijeli Odluku o sufinanciranju dodjele Oskara znanja. Učenici koji se najviše trude i zalažu trebaju biti istaknuti i nagrađeni, a to će sigurno motivirati i ostale da teže tom cilju“, kazao je predsjednik Hrvatske zajednice županija i šibensko-kninski župan Goran Pauk povodom suradnje Hrvatske zajednice županija s Agencijom za odgoj i obrazovanje i Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta na ovogodišnjoj svečanoj dodjeli nagrade Oskar znanja.

Nagrada Oskar znanja poruka je da se rad i trud uvijek isplate jer postići zavidne rezultate nije moguće bez puno odricanja. Izvrsnost treba poticati, a svi župani složili su se da je dodjela Oskara znanja izniman način da se to učini na nacionalnoj razini. Tako će Hrvatska zajednica županija sa 75.000 kuna pomoći održavanje svečane dodjele te simbolične, ali važne nagrade, koja će se održati u četvrtak, 16. lipnja, i petak, 17. lipnja.

U Velikoj dvorani Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Oskare znanja dobit će učenici državni prvaci na natjecanjima u znanju i učenici koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na međunarodnim natjecanjima. Ta će dodjela biti održana u četvrtak, 16. lipnja, a sljedeći dan, 17. lipnja, Oskari znanja bit će dodijeljeni učenicima i studentima glazbenih i plesnih škola i muzičkih akademija koji su osvojili prve nagrade i prva mjesta na državnim natjecanjima glazbe i plesa. Druga dodjela održat će se u atriju palače Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Zagrebu zahvaljujući i ove godine predsjedniku Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti akademiku Zvonku Kusiću. Obje dodjele počinju u 12 sati.
„Među prioritetima svake županije svakako su obrazovanje te osiguravanje europskih obrazovnih standarda i jednakih mogućnosti školovanja svim učenicima. Ulaže se u obnovu i izgradnju novih škola, stipendiraju se i deficitarna zanimanja kako bi se mladi vratili u svoju sredinu koja im ima što ponuditi. Djeca su naša budućnost, a svojim uspjesima nagrađeni nam pokazuju da je Hrvatska u dobrim i sigurnim rukama“, poručuje predsjednik Hrvatske zajednice županija i šibensko-kninski župan Goran Pauk. Skulpture Oskara znanja i ove godine izrađuju učenici Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec koji su se prošle godine iskazali svojom kreativnošću.

Inače s područja Virovitičko-podravske županije, Oskar znanja će dobiti: Lorena Jedvaj, Marko Rastija, Dominik Bogati, Antonio Minauf, Dominik Kizivat, Antonijo Marinković (svi OŠ Eugena Kumičića Slatina), te njihova mentorica na E-kvizu ”Koliko poznajem Hrvatski sabor”, Đurđica Delić. Oskar znanja ide u ruke učenica OŠ Ivana Brlić Mažuranić Virovitica, Ene Fadljević, Mihaele Mikše i Ine Moslavac, koje su uz mentoricu Anu Tonković slavilee u Globe programu. Osim njih, ovo vrijedno priznanje dobit će i Luka Relić (mentori Ivan Manjkas i Svetlana Relić), učenik Glazbene škole Jan Vlašimsky koji je bio prvak Hrvatske u saksofonu.

(www.hrvzzz.hr, www.vpz.hr, Fotto Bitunjac)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content