Ena Fadljević najučenica OŠ Ivane Brlić-Mažuranić Virovitica

U OŠ Ivane Brlić-Mažuranić održana je prigodna priredba kojom su se osmaši oprostili od osnovne škole te su proglašeni oni najbolji od najboljih učenika. Program su otvorili plesači razredne nastave pod vodstvom učiteljica Jasenke Jurić – Ćivro i Irene Balint. Program je nastavljen točkama učenika osmih razreda gdje su se predstavili pjesmom, plesom i literarnim izričajem. Mlade pjevačice Ana Lanšćak i Iva Kajić uz pratnju Matije Relića (čelo), Lucije Volenik (klavir) i Arianne i Lene (violine) pripremili su s nastavnicom Zumbulkom Foret pjesmu „Say Something“. U ime svih razrednika, kojih je bio popriličan broj u ovoj generaciji, učiteljica Izabela Konto zahvalila je svim učenicima, roditeljima i učiteljima koji su ih vodili svih ovih osam godina i poželjela im puno uspjeha u donošenju budućih odluka te školovanje u srednjoj školi. Cheerleadersicae, pod budnim okom učiteljice Ane Milković, uvele su u sljedeći dio programa – proglašenje najboljih učenika i najboljih sportaša.

Izbor Najučenika/ce i Naj-sportaša/ce provodi se prema Odluci o kriterijima izbora Naj-učenika i Naj-športaša škole koju provode dva povjerenstva imenovana u ime Učiteljskog vijeća. Jedno se povjerenstvo imenuje za izbor najučenika/ce, a drugo za izbor najsportaša/ce. S obzirom na veličinu škole uvijek je više takvih izvrsnih i potrebno je naći najuspješnijeg, zato i postoje nominacije učenika u obje kategorije. Pomnim pregledom rezultata, općeg uspjeha, vladanja, prebrojavanjem glasova razrednih vijeća i nominiranih učenika dolazi se do tri imena u svakoj kategoriji: uspješan – uspješniji – najuspješniji.

Ove školske godine to su sljedeći učenici:

U sportu je to brončana Mihaela Mrkša iz 8. d i srebrna Petra Veseli iz 8.c razreda, a zlato među sportašicama ove godine odnijela je Helena Lukačević iz 8.c razreda.
Među sportašima istaknuli su se učenici 8. d razreda i to brončani sportaš Matej Vinak, srebrni Leon Davidović te najuspješniji među njima Angelo Bernardo Radović može se pohvaliti zlatnom plaketom. Uz njih nominirani su bili i Saša Legen, učenik 8.d razreda te Davor Harš, učenik 8.c razreda.

Za najučenike ove školske godine odabrana su tri učenika između šest nominiranih i to prema sljedećem redoslijedu:

Najučenicom, nagrađenom zlatnom plaketom i prigodnim poklonom, proglašena je Ena Fadljević iz 8. d razreda. U stopu je slijede izvrsna Ina Moslavac iz 8.d, nagrađena kao prva srebrna učenica i Mihael Grgurević iz 8.c kao drugi srebrni učenik, koji su isto tako primili prigodan poklon.

Uz njih troje najboljih, nominirani su bili i učenici Iva Ferenčević iz 8.d razreda te Karlo Ila i Sara Oštrić iz 8.b razreda.
Ovu malu školsku svečanost velikog značaja završio je zbor pod vodstvom učiteljice Zumbulke Foret, koji je poslao prekrasnu poruku kroz pjesmu “Ostvari svoje snove!”.

(www.brlici.hr)

Invalid Displayed Gallery

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content