FOTO: Zbor Osnovne škole P. Preradovića iz Pitomače najbolji zbor na “Kukuričeku”, Tena Grlica treća solistica, Zbor Glazbene igraonice Jan Vlašimsky prvi po glasovima publike

U prepunoj Sportskoj dvorani Strukovne škole u Đurđevcu održan je 14. Dječji festival „Kukuriček“ – 2016.

Između 22. izvođača iz cijele Hrvatske šest je bilo iz naše županije. Zbor Glazbene igraonice Jan Vlašimsky nastupio je s pjesmom pod nazivom “Riječi”. Tekst je napisala Ljiljana Tonček, a glazbu i aranžman Dean Premrl. Solistice su Julija Tomljanović i Nika Dragičević.

Ela Štajner, učenica GŠ Jan Vlašimsky predstavila se s pjesmom “Neba dar”. Tekst potpisuje Marijana Rešetar, glazbu Darko Braje, a aranžman Davor Jendrašić.

Zbor Osnovne škole Petra Preradovića nastupio je s pjesmom pod nazivom “Naša škola”, solistice su bile Jelena Dijaković, Lucija Lukačić i Maja Rakitničan. Stihove potpisuje učiteljica Marijana Rešetar i učitelj Davor Jendrašić glazbu i aranžman.

Tena Grlica predstavila se s pjesmom “Kad naučim plesati”, autora Romine Lukačić i Davora Jendrašića, koju je izvela i na završnoj priredbi svoje škole. Magdalena Živko nastupila je s pjesmom “Kišna pjesma”, autora T. Tišljar i I. Giba Jambrišak i Lana Pinta s pjesmom “Pišem test” autora Ž. Bančić, I. Giba Jambrišak i T. Tišljar.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAU velikoj konkurenciji troje naših izvođača osvojilo je zaslužene nagrade. Zbor Osnovne škole Petra Preradovića s pjesmom pod nazivom “Naša škola” osvojio je prvo mjesto u kategoriji zborova, Tena Grlica s pjesmom “Kad naučim plesati” treće mjesto u kategoriji solista od 10 do 15 godina a Zbor Glazbene igraonice Jan Vlašimsky s pjesmom pod nazivom “Riječi” osvojio je prvo mjesto po glasovima publike.

GRAND PRIX ove godine osvojila je Anja Štefančić iz Rijeke sa pjesmom pod nazivom Što je ljubav.

U revijalnom dijelu nastupili su mali izvođači, uglavnom pobjednici prošlih nastupa na Kukuričeku a ta čast pripala je i mališanima Zbora Glazbene igraonice Jan Vlašimsky. (www.icv.hr; mm)

Invalid Displayed Gallery

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content