Radionica „Zakonske obveze udruga“ u Slatini

U prostorijama Gradskog Društva Crvenog Križa Slatina održana je radionica pod nazivom ”Zakonske obveze udruga” organizirana u sklopu programa e-misija*, a koju je vodila djelatnica Centra za civilne inicijative iz Zagreba.

Svrha i namjera radionice bila je upoznati predstavnike organizacija civilnoga društva sa zakonskim obvezama i informacijama vezanim uz djelovanje i rad organizacija civilnog društva. Novim zakonskim odredbama novog Zakona o udrugama i Zakona o financijskom poslovanju i računovodstvu neprofitnih organizacija precizno su definirane obveze udruga, kao i posljedice nepridržavanja istih u pravnom i financijskom smislu. Tijekom radionice prolazilo se kroz odredbe Zakona kojih se udruge moraju pridržavati u svom radu, izvješća koja moraju sastavljati i propise koje moraju poštivati a koji su regulirani novim zakonskim odredbama.

Uputama i naputcima, predstavnicima organizacija civilnog društva predočeno je i kada to udruga postaje porezni obveznik, što se sve smatra gospodarskom djelatnosti udruge, koje su obveze udruga koje vode dvojno knjigovodstvo sukladno zakonu i pravilnicima, kako se popisuje imovina i mnoštvo korisnih informacija. Interaktivna radionica poslužila je svim sudionicima koji su nastojali saznati ili razjasniti nejasnoće vezane za pravilan rad udruge.

(www.sosvt.hr)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content