Stjepan Brlas predstavio monografiju „70 godina Učeničkog doma u Virovitici“

U organizaciji Učeničkog doma iz Virovitice, u Gradskoj knjižnici i čitaonici u Virovitici u četvrtak, 30. lipnja je predstavljena monografija nekadašnjeg ravnatelja doma Stjepana Brlasa “70 godina Učeničkog doma u Virovitici”. Knjigu su osim autora predstavili i ravnatelj virovitičkog učeničkog doma Staniša Žarković, djelatnica doma Gabrijela Slamić, te recenzent ovog uratka, Vladimir Reider. Tom prilikom istaknuto je da je cilj ove monografije prikazati rad Učeničkog doma u Virovitici kroz 70 godina postojanja, kako su na rad i razvoj ustanove utjecale društvene okolnosti i na koji način su položaj Doma u sustavu srednjeg školstva uređivali zakonski propisi. Namjera je također bila prikazati strukturu učenika i kako je ona utjecala na odgojno obrazovni rad i položaj doma u odnosu na promjene u društvu.

U svom 46 godina radnom vijeku u području odgoja i obrazovanja, Stjepan Brlas dao je značajan doprinos razvoju djelatnosti učeničkih domova, a 2012. godine nagrađen je Godišnjom državnom nagradom „Ivan Filipović“.

Na predstavljanju ove prve monografije o Učeničkom domu u Virovitici nazočili su i gradonačelnik Ivica Kirin, te pročelnik za društvene djelatnosti Grada Alen Bjelica, a u glazbenom djelu nastupila je Beata Brlas. (www.icv.hr; bs)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content