Prva gastro – etno biciklijada “Bajsom i žlicom po Podravini”

Prvom gastro – etno biciklijadi “Bajsom i žlicom po Podravini” uz pomoć bicikla i žlice upoznavanje s Podravinom kakva je bila prije sto godina.

PROGRAM BICIKLIJADE „Bajsom i žlicom po Podravini“:

Dana 10. srpnja održat će se prva gastro – etno biciklijada „Bajsom i žlicom po Podravini“ sa okupljanjem u 8 sati u centru grada na parkiralištu pored Zagrebačke banke u Virovitici.
Kreće se prema Križnici koja je udaljena 25 km te oko 10 sati i 30 minuta planiran je dolazak na seosko gospodarstvo „Dravska iža“ u mjestu Križnica. U ovome predivnome podravskom pitomom kraju ostaje se na doručku.
Restoran “Dravska iža” poznat je po pripremi ribljih specijaliteta. Kako bi se pripremili za nastavak vožnje, gazda Alen će za doručak pripremiti prženu dravsku ribu.
Više informacija o „Dravskoj iži

Oko 12.00 sati kreće se dalje s biciklijadom prema imanju “Etno kuće obitelji Karlovčan” u selu Brodić koja je udaljena od Križnice 21 km. Plan dolaska na etno imanje je oko 13 sati i 30 minuta.
Tu je planiran ručak s razgledavanjem imanja, druženje i slobodno vrijeme. Za ručak će domaćin prirediti kotlovinu, tipično jelo za Podravinu i za koju je gazda Nevan pravi majstor.
U Brodiću ćemo se zadržati neko vrijeme jer je to etno imanje pravi mali muzej starina koje se isplati vidjeti. Plan odlaska iz Brodića je oko 15 sati i 30 minuta, a povratak u Viroviticu oko 18 sati.

Pridružite se ovoj posebnoj biciklijadi u kojoj će se posjetiti dva prelijepa mjesta, Križnicu i Brodić, uživati u odličnoj domaćoj hrani i pomoću bajsa vratiti se u prošlost i upoznati Podravinu kakva je nekad bila.

Zbog ograničenog broja mjesta i broj prijava smo morali ograničiti na 100, zato prijavite se što prije i uplatite kotizaciju i time rezervirajte svoje mjesto.
Svi koji žele provesti ugodnu nedjelju u prelijepoj i pitomoj Podravini uz rijeku Dravu neka uplate 40 kn zaključno s 8. srpnja na broj računa: HR 8223300031100439171
OPG FABČIĆ RUŽA, Križnica 27, 33405 Pitomača

Kao valjana prijava na biciklijadu smatra se uplata kotizacije od 40 kn na račun s naznakom „za biciklijadu“, i slanje kopije te uplate na email adresu info@nippyadventures.com
Što znači da se prijava na ovom Facebook događaju smatra samo znakom namjere da ćete se pridružiti, ali nije dovoljna kao pravovaljana prijava na biciklijadu.

Na dan biciklijade svi sudionici koji su uplatili kotizaciju dobiti će dva bona, jedan za doručak u Križnici i drugi za ručak u Brodiću.
Ako se prijavite nakon tog datuma, ili na dan biciklijade ne možemo vam garantirati osiguranu hranu, ali Vam možemo garantirati dobru zabavu ako se ipak odlučite provozati.

Kaciga je obavezna za sve sudionike mlađe od 16 godina, a ostalima se preporučuje.

Kao sudionici u prometu obratite posebnu pozornost na vlastitu sigurnost kao i na sigurnost ostalih sudionika biciklijade i svih drugih sudionika u prometu.

Imajte na umu da je ovo cjelodnevna vožnja i da je cijela ruta biciklijade dugačka 87 km. Mole se sudionici da iskreno procijene imaju li dovoljno dobar bicikl i jesu li u dovoljno dobroj kondiciji za takvu dugačku vožnju.

Svi sudionici voze na vlastitu odgovornost. Organizator ne snosi nikakvu odgovornost za bilo kakve nesretne slučajeve tijekom biciklijade niti za djela učinjena od strane vozača prema trećim osobama. Pravo sudjelovanja na biciklijadi ima onaj koji posjeduje tehnički ispravan bicikl i PRIHVAĆA UVIJETE OSLOBAĐANJA OD ODGOVORNOSTI.

(www.facebook.com)