Obilježena 21. obljetnica oslobođenja grada Jajca

Izaslanstva Grada Virovitice na čelu sa zamjenicom gradonačelnika Željkom Grahovac, kao i izaslanstvo virovitičkih udruga proisteklih iz Domovinskog rata položili su vijence i zapalili svijeće kod Spomen obilježja poginulim Virovitičanima na Plivskom jezeru, nakon toga su odali počast na Spomen obilježju u Jajcu.

Obilježena je 21. obljetnica oslobođenja općine i grada Jajca. Hrvatske vojne snage oslobodile su hrvatski kraljevski grad Jajce u vojno-redarstvenoj operaciji Maestral, 13. rujna 1995. godine.

jajce-8U vojnoj operaciji „Maestral“ u kojoj je oslobođen ovaj kraljevski grad najveći doprinos dali su upravo pripadnici 81. gardijske bojne, no tom prilikom poginuli su: satnik Ivica Sreš, te časnički namjesnici Siniša Amidžić, Ivica Grizelj, Tomislav Horvat, Silvio Hranilović, Zlatko Ivković, Željko Tišljarec i Stevo Rajnović.

Poginulim hrabrim vitezovima, pripadnicima 81. gardijske bojne spomenik su 1998. podigle udruge roditelja i udovica poginulih branitelja i od tada ga članovi udruge redovito posjećuju i održavaju uspomene na njih. (virovitica.hr)

jajce-1

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content