U Slatini u subotu, 1. listopada, akcija “Hodanjem do zdravlja”

Kako bi promovirali zdrav način života, te hodanje kao zdrave navike i provođenje slobodnog vremena na svježem zraku, Hrvatski zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije i Grad Slatina organiziraju u Slatini u subotu, 1. listopada, akciju pod nazivom: „Hodanjem do zdravlja“.

Start i cilj će biti u Parku 136. slatinske brigade u 10 sati, a pozvani su svi građani naše županije. Turistička zajednica grada Slatine i Atletski klub Slatina, uključili su se također u ovaj projekt kao suorganizatori i kako bi svojim sudjelovanjem informirali i senzibilizirali građane naše županije i grada Slatine, svih dobnih skupina o pozitivnim aspektima tjelesne aktivnosti.

Želja je uključiti se ovim projektom u jedan globalni internacionalni projekt “The Walk of the World” i u budućnosti ostvariti suradnju s već aktivnim zemljama sudionicama istog. U Nizozemskoj već godinama egzistira projekt 4-dnevnog hodanja (30, 40, 50 km) uz pomoć Crvenog križa, medicinske službe i brojnih drugih volontera. Projekt je prepoznat kao izuzetno zanimljiv i popraćen brojnim sponzorima (sportska oprema, suplementacija prehrane, itd.).

Hodanje je najmanje skupa i široko pristupačna tjelesna aktivnost. Jedino što si moramo stvarno priuštiti za hodanje je vrijeme.

Organizatori stoga pozivaju sve one koji žele učiniti nešto pozitivno i zdravo za sebe, svih dobnih skupina, članove udruga, klubova, rekreativce, sportaše, ali i one koji se nisu nikada bavili nekom fizičkom aktivnošću da dođu u subotu i da hodanjem dođemo do zdravijeg sutra.

1. listopada 2016. godine Slatina će biti jedan od devet Hrvatskih gradova uključenih u ovu akciju.

Sponzori ovogodišnje akcije „Hodanjem do zdravlja“ su: Uniqa i Agencija Paun.

Medijski pokrovitelji ove akcije su Radio Slatina, Marinianis TV, Radio Virovitica

Internet pokrovitelji: slatina.hr, icv.hr, radioslatina.hr, slatina.net, tz-slatina.hr, domovina.net

zzjz-vpz-hodanjem-do-zdravlja-b2-plakat-page-001

(www.icv.hr, hh)