Završetak projekta „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama VPŽ

Početkom rujna uspješno je završen projekt „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama Virovitičko-podravske županije“ vrijedan 2.432.225,20 kuna. U projekt je ukupno bilo uključeno 80 učenika s teškoćama u razvoju te 79 pomoćnika u nastavi.

Projekt je proveden s ciljem potpunog uključivanja učenika s teškoćama u razvoju na području Virovitičko-podravske županije u redovne odgojno-obrazovne programe i život zajednice kojoj pripadaju. Nositelj projekta je Virovitičko-podravska županija u suradnji s partnerima (13 osnovnih i 4 srednje škole), a za provedbu na početku projekta podugovorena je VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije koja je izradila i projektnu prijavu. Projekt je gotovo u potpunosti financiran bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda, dok je s pet posto sredstava sudjelovala Virovitičko-podravska županija.

pomocnici u nastavi 1

Pročelnica županijskog Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu mr.sc. Vesna Šerepac uz čiju je koordinaciju, trud i veliku angažiranost projekt uspješno priveden kraju početkom provedbe projekta izjavila je:

Kroz ovaj projekt učenici s područja Virovitičko-podravske županije, kojima je na ovaj način osiguran rad u redovnom sustavu, imat će mogućnost boljeg uključivanja u uvjete života i rada koji čine njihovu svakodnevicu. Kroz ostvarenje cilja u kojem je naglasak na suradničkom ponašanju, nadamo se da ćemo ostvariti bolji razvoj njihovih vještina te ih osnažiti u obnavljanju svakodnevnih obaveza.“

Nakon 12 mjeseci uspješne provedbe projekta Virovitičko-podravska županija nastavlja s pružanjem usluga pomoćnika u nastavi kroz novi projekt „PuNIDA“.

(ravidra.hr)

eu_znakovi

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content