Slatinska Osnovna škola Josipa Kozarca dobit će nove zidove, strop i rasvjetu

U nazočnosti obnašateljice dužnosti župana Sanje Bošnjak, ravnateljice Osnovne škole Josipa Kozarca Slatina Ksenije Vujanović-Juras, pročelnice županijskog Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu Vesne Šerepac te pročelnika Ureda gradonačelnika Slatine Radovana Pavića u Slatini je održana početna konferencija pilot-projekta “Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja”. Nositelj projekta je OŠ Josipa Kozarca, a partneri Virovitičko-podravska županija i Razvojna agencija VIDRA. Vrijednost projekta je 2.361.802,72 kn, prihvatljivi troškovi iznose 2.053.602,72 kn, a bespovratna sredstva Europske unije 1.848.242,45 kn.

Projekt, u okviru kojeg su predviđene uštede oko 60 posto, predstavio je Tihomir Kiš iz Razvojne agencije VIDRA. Kroz projekt će se izraditi toplinska izolacija zidova i stropa te će se zamijeniti postojeća rasvjeta energetski učinkovitijom. Također, u planu su i edukacije kojima je cilj prezentirati učenicima značaj zaštite okoliša i energetske učinkovitosti.

Cilj projekta je rekonstrukcijom sustava opće rasvjete te poboljšanje toplinske zaštite ovojnice zgrade osigurati uvjete za smanjenje utroška energije, kao i emisije štetnih plinova. Zahvaljujući uštedama koje će se postići ulaganjem u energetsku obnovu povećat će se školski proračun čija će se sredstva koristiti za poboljšanje uvjeta školovanja, dok će se učenicima i djelatnicima osigurati sigurniji i ugodniji uvjeti rada.

Inače, Osnovna škola Josipa Kozarca Slatina obuhvaća matičnu školu u Slatini i četiri područne škole s odjelima od 1. do 4. razreda. Škola ima 591 učenika koji su raspoređeni u 31 razredni odjel. (Www.icv.hr)

logo-za-skole

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content