Završna konferencija u sklopu EU projekta „Učinite prvi korak“ u HGK – Županijskoj komori Virovitica

U Hrvatskoj gospodarskoj komori – Županijskoj komori Virovitica, u organizaciji Hrvatskog saveza slijepih, održana je završna konferencija u sklopu europskog projekta „Učinite prvi korak“.

Cilj projekta je poboljšati socijalnu uključenost osoba s oštećenjem vida kao preduvjeta za veću mogućnost njihovog uključivanja na tržište rada.

Ukupna vrijednost projekta je 150.416,05 eura, a sufinancira ga Europska unija u sklopu IPA IV komponente Razvoj ljudskih potencijala u području poboljšanja pristupa tržištu rada osoba s invaliditetom, a provodi se u razdoblju od 1. srpnja 2015. do 31. listopada 2016. godine.

Projekt je obuhvatio 20 slijepih osoba, a provodi se u sedam prioritetnih županija, među kojima je i Virovitičko-podravska županija.

Na završnoj konferenciji prezentirani su ostvareni rezultati i ciljevi projekta, a prikazan je i dokumentarni film, sniman tijekom provedbe aktivnosti projekta.

Konferenciji je prisustvovao Ivan Sić, zamjenik gradonačelnika Virovitice, predstavnici Organizacije slijepih Virovitičko-podravske županije i institucija s područja Županije.

(Anpo)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content