Javna tribina “Droge, ovisnosti i nasilje”: Virovitičko-podravska županija ima nizak broj kaznenih djela u vezi sa zlouporabom droga

- PROMO -

U organizaciji Povjerenstva za suzbijanje bolesti ovisnosti Virovitičko-podravske županije i Zavoda za javno zdravstvo “Sveti Rok” te pod pokroviteljstvom Virovitičko-podravske županije, u Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije, održana je javna tribina pod nazivom “Mladi, alkohol i promet”, uz predstavljanje knjige Dubravka Klarića “Droge, ovisnosti i nasilje”. Uz Dubravka Klarića, o knjizi su govorili stručni recenzenti, Zoran Zoričić, Robert Torre, Miroslav Venus i Siniša Brlas.

– Ovom javnom tribinom, smo dobili uvid što se događa na području cijele Hrvatske ali i Virovitičko-podravske županije, s naglaskom na mlade i novim oblicima i načinima širenja pojedinih sredstava – istaknula je pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Virovitičko-podravske županije Vesna Šerepac.

Prema statističkim podacima, na području Virovitičko-podravske županije u 2015. godini, bilo je 37 kaznenih djela vezanih za zlouporabe droga. Prema tim podacima, naša županija, uz Ličko-senjsku i Karlovačku ima najmanji broj zabilježenih kaznenih djela od zlouporabe droge u RH.

Suorganizatori ovog događaja su bili: Zajednica klubova liječenih alkoholičara VPŽ, Udruga Veranda Virovitica, Hrvatsko društvo za alkoholizam i druge ovisnosti HLZ-a, Hrvatsko epidemiološko društvo HLZ-a i Odgojno obrazovne ustanove u Virovitičko-podravskoj županiji.

(www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

no images were found

Povezane vijesti

Skip to content