Javna tribina “Droge, ovisnosti i nasilje”: Virovitičko-podravska županija ima nizak broj kaznenih djela u vezi sa zlouporabom droga

U organizaciji Povjerenstva za suzbijanje bolesti ovisnosti Virovitičko-podravske županije i Zavoda za javno zdravstvo “Sveti Rok” te pod pokroviteljstvom Virovitičko-podravske županije, u Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije, održana je javna tribina pod nazivom “Mladi, alkohol i promet”, uz predstavljanje knjige Dubravka Klarića “Droge, ovisnosti i nasilje”. Uz Dubravka Klarića, o knjizi su govorili stručni recenzenti, Zoran Zoričić, Robert Torre, Miroslav Venus i Siniša Brlas.

– Ovom javnom tribinom, smo dobili uvid što se događa na području cijele Hrvatske ali i Virovitičko-podravske županije, s naglaskom na mlade i novim oblicima i načinima širenja pojedinih sredstava – istaknula je pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Virovitičko-podravske županije Vesna Šerepac.

Prema statističkim podacima, na području Virovitičko-podravske županije u 2015. godini, bilo je 37 kaznenih djela vezanih za zlouporabe droga. Prema tim podacima, naša županija, uz Ličko-senjsku i Karlovačku ima najmanji broj zabilježenih kaznenih djela od zlouporabe droge u RH.

Suorganizatori ovog događaja su bili: Zajednica klubova liječenih alkoholičara VPŽ, Udruga Veranda Virovitica, Hrvatsko društvo za alkoholizam i druge ovisnosti HLZ-a, Hrvatsko epidemiološko društvo HLZ-a i Odgojno obrazovne ustanove u Virovitičko-podravskoj županiji.

(www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”12527″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”100″ thumbnail_height=”75″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”0″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show as slideshow]” order_by=”pid” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]