FOTO: Drugi ovosezonski deblji snježni pokrivač zabijelio Viroviticu

Ciklona nad Tirenskim morem u protekla 24h na području VPŽ donijela je novi snježni pokrivač 5 do 15 cm, u podpapučkim predjelima i na Papuku do 25 cm. Na području Virovitice tijekom jutra u 7h smo mjerili novih 11 cm, ukupno sa starim snježnim pokrivačem 25 cm.

U višim predjelima VPŽ u podpapučkim predjelima i na Papuku mjestimice snježni pokrivač doseže i do pola metra. Snijeg polako slabi, a tijekom sutrašnjeg dana će u potpunosti i prestati. Pred nama su ponovno ledeni dani, a nove oborine izgledne su početkom sljedećeg tjedna kada je izgledna južina.

Zanimljiv podatak…tijekom protekle snježne ciklone na području Virovitice palo je 33 mm oborine ili 16 cm snijega (mokrog snijega).

U protekla 24h na području Virovitice palo je 4 mm oborine ili 11 cm snijega (suhog snijega).

Da smo tijekom petka i subote umjesto mokrog, teškog snijega imali suh snijeg ili pršić koji je padao noćas i jutros, umjesto 16 cm snijega palo bi čak 91 cm. (www.icv.hr; Kristijan Paljar; foto: Matija R.)

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”12752″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”100″ thumbnail_height=”75″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”0″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show as slideshow]” order_by=”pid” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]