FOTO: Tradicionalna Večer poezije Drage Britvića u Grabrovnici

U organizaciji Centra za kulturu „Drago Britvić“ u Grabrovnici je održana tradicionalna Večer poezije Drage Britvića. U sklopu programa koji je bio u štihu šansone nastupili su Hrvoje Hegedušić, Mirko Švenda Žiga, Tomislav Brajša, Kristina Domović, Kvartet Artes i The Fusion te Siniša Doronjga Simpy kao gost skladatelj. Stihove su govorili glumci Biserka i Antun Vrbenski. Prema riječima vršitelja dužnosti ravnatelja Centra za kulturu „Drago Britvić“ Rajka Stilinovića, Općina Pitomača je ovim događajem istovremeno odala počast stihu Drage Britvića, ali i Petru Preradoviću, jednom od najvećih hrvatskih pjesnika u čijoj je rodnoj kući manifestacija održana. Ovaj kulturni događaj posjetili su brojni gosti, među kojima i saborska zastupnica Vesna Bedeković, predstavnici Općine Pitomača i općinske Turističke zajednice, kao i ostali štovatelji lika i djela Drage Britvića.

Manifestacija je održana u suorganizaciji s Hrvatskim radijom, uz pokroviteljstvo Općine Pitomača te medijsko pokroviteljstvo Pitomog radija i Informativnog centra Virovitica.

(www.icv.hr, mb; foto: Željka Đaković)

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”12782″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”100″ thumbnail_height=”75″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”0″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show as slideshow]” order_by=”pid” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]