Grad Virovitica pokrenuo postupak izdavanja lokacijskih dozvola za kružne tokove kod TVIN-a i Plodina

Sukladno sklopljenom Sporazumu s Hrvatskim cestama, Grad Virovitica je pokrenuo postupak izdavanja lokacijskih dozvola za dva raskrižja u dijelu državne ceste D“ koji prolazi kroz Viroviticu. Radi se o raskrižju Vukovarske i Vinkovačke ulice s Ulicom Ote Horvata (kod Plodina) i raskrižju Vukovarske i Bilogorske ulice s Ulicom Zbora narodne garde (kod TVIN-a).

Na oba raskrižja predviđen je kružni tok prometa te je izrađena idejna projektna dokumentacija od strane tvrtke Rencon d.o.o. Osijek. U postupku izdavanja lokacijske dozvole prikupljaju se posebni uvjeti od tvrtki koje imaju svoju infrastrukturu na području zahvata u prostoru te posebni uvjeti MUP-a i Hrvatskih cesta.

Naime sklopljenim Sporazumom Grad Virovitica ima obvezu ishođenja lokacijske dozvole i pružanje cjelovite podrške pri rješavanju imovinskih odnosa i problematike oko eventualnih investicija u zonama planiranih rekonstrukcija.

Daljnje obaveze ugovaranja i financiranja izrade glavnih projekata i ishođenje građevinske dozvole kao i samo financiranje radova uvrstit će se u investicijsko održavanje Hrvatskih cesta.

Zadovoljstvo pokretanjem postupka izdavanja lokacijske dozvole nije krio virovitički gradonačelnik Ivica Kirin naglasivši da je nakon izgradnje kružnog toka kod Gradskog groblja krenulo u rješavanje problema križanja koja su sljedeća po broju prometnih nesreća, a sve u cilju povećanja sigurnosti svih sudionika u prometu. (virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content