Sandra Matošina-Borbaš i dalje na čelu Udruge za Down sindrom VPŽ

Udruga za Down sindrom Virovitičko-podravske županije održala je svoju 4. godišnju skupštinu. Glavna točka dnevnog reda bio je izbor predsjedništva, gdje je jednoglasnom odlukom predsjednici Sandri Matošina-Borbaš produžen mandat na još četiri godine. Na dnevnom redu se našlo i podnošenje godišnjeg i financijskog izvještaja za 2016. godinu, kao i donošenje Plana rada za 2017. godinu. Iz Plana rada predsjednica je istaknula obilježavanje Međunarodnog dana osoba s Down sindromom 21. ožujka te organiziranje raznih edukativnih, rehabilitacijskih i rekreativnih sadržaja za djecu i odrasle sa Down sindromom. Skupština je završila simboličnom podjelom zahvalnica donatorima koji su pomagali radu Udruge u 2016. godini. Tako su Skupštini prisustvovali predstavnici općine Pitomača s načelnikom Grgačićem, Alen Bjelica ispred Grada Virovitice, Margarita Kovačević ispred COORa i Jelena Puzović ispred udruge Prvi znak. Načelnik Grgačić tom je prilikom darivao djecu Udruge slatkišima te donirao novac prikupljen donacijama na Adventu u Pitomači.

Udruga za Down sindrom Virovitičko- podravske županije osnovana je 20. ožujka 2013. godine, a broji 20- tak članova, 10 obitelji djece s Down sindromom, prijatelje udruge i volontere. Osnovana je s ciljem senzibilizacije društvene zajednice prema osobama sa Down sindromom, unapređivanju zdravstvene i psiho-socijalne skrbi, obrazovanja, zapošljavanja i uključivanja osoba sa Down sindromom u društvenu zajednicu. Udruga posebno brine o djeci i mladima sa Down sindromom te o osobama lošijeg imovinskog i socijalnog stanja radi poboljšanja njihova statusa.

(www.icv.hr,ml; foto:Mirjana Lukačić)

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”12795″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”100″ thumbnail_height=”75″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”0″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show as slideshow]” order_by=”pid” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]